Wintertest F1 Barcelona dit jaar zonder publiek én zonder media?!

GpLatestNews.nl heeft zowel van bronnen uit de Formule 1 als van bronnen uit Montmélo (Spanje) vernomen dat de pre-season wintertests op Circuit de Barcelona-Catalunya dit jaar zonder publiek én zonder media gehouden gaat worden.

Het was al bekend dat de tests niet live uitgezonden zouden worden op Skysports én F1TV-PRO, maar naar het schijnt mag er ook geen publiek en media bij de wintertests zijn dit jaar.
Men zou kunnen denken dat dit Covid-19 gerelateerd is, maar niets is minder waar. Volgens onze doorgaans betrouwbare bronnen heeft Formula 1 een exclusief contract gesloten met het circuit van Bahrein, waardoor Bahrein de primeur krijgt van de nieuwe 2022 Formule 1 bolides.

Vanwege het nieuwe regelement voor 2022 in de formule 1 zullen de nieuwe auto's er heel anders uit gaan zien dan de afgelopen jaren het geval was. Het aerodynamisch ontwerp van de auto's zal volledig overhoop gegooid worden om de races spannender te maken. Door de nieuwe aerodynamica en onderhuidse wijzigingen zouden de auto’s elkaar beter moeten kunnen volgen én inhalen. In eerste instantie stond de introductie van de nieuwe regelgeving gepland voor 2021. Maar vanwege Covid-19 hebben de teams veel inkomsten misgelopen waardoor de regelementen een jaar zijn uitgesteld.
De wintertests in Barcelona worden gehouden op 23,24 en 25 februari.
De tests in Bahrein zijn 2 weken later op 10,11 en 12 maart, waarna één week later de eerste Grand Prix van het nieuwe jaar in Bahrein van start gaat. Op het moment dat er officiële berichtgeving naar buiten wordt gebracht betreffende dit onderwerp, zullen we dit zo snel mogelijk melden.

Foto's: © Red Bull Content Pool