Verstappen snelste in Britse VT1

Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden tijdens de eerste training op het circuit van Silverstone. Op de rode band wist Verstappen een tijd te rijden van1:27.422. Lewis Hamilton reed een tweede tijd en achter Hamilton stuurde Lance Stroll zijn Racing Point naar een derde tijd.

Het verhaal deze ochtend was natuurlijk de officiële rentree van Nico Hülkenberg in de Formule 1. Noodgedwongen moest Racing Point Sergio Peréz op het laatste moment vervangen vanwege een positieve Corona test. Nico onderging deze ochtend de nodige controles en werd, net voor de start van VT1, medisch fit verklaard om voor het team te mogen rijden.

Een matig begin voor Alfa Romeo. Kortstondige gele vlaggen in VT1 nadat Kimi Raikkonen in Luffield in de grindbak was beland met z'n auto. De Fin wist z'n weg weer te vervolgen. Ook teamgenoot Antonio Giovinazzi had een momentje gehad in Becketts! Met beschadigd bodywork vanwege losgeslagen rubber kon direct hij terug naar de pits. Vanwege alle rondslingerende rommel werd de sessie kort gestopt om alles op te ruimen.

In deze korte pauze werd de hoofdsteun van Max Verstappen verwisseld. Eerder had Max aangegeven de geplaatste hoofdsteun niet te willen gebruiken vanwege het niet kunnen bewegen van zijn hoofd. Na de onderbreking reden de Mercedes aangedreven auto’s met rode banden naar de snelste tijden. Max kon met een harde band (wit) daar prima partij aan geven met een derde plaats.

Voor Hülkenberg was het nog een beetje wennen, acht maanden zonder F1. Er moet nog een hoop finetuning plaatsvinden om het het uiterste uit de auto te halen. Het stoeltje van Nico zat nog niet helemaal als gegoten … Nico legt uit: “Mijn rechterbil raakt een beetje gevoelloos”. Uiteindelijk eindigde hij de sessie op een negende plek en gaf hij ruim een halve seconde toe op teamgenoot Lance Stroll.

In het tweede deel van de training reed Verstappen een snelle tijd die dicht in de buurt kwam van de snelste VT1 tijd van vorig jaar (1:27.173). Op de rode soft banden zat Max daar 3 tienden boven, dit leverde de snelste tijd van vandaag op.

De Ferrari van Sebastian Vettel kwam niet verder dan twee rondjes op het Silverstone circuit. Met een kapotte intercooler moest de Duitser de rest van de training in de garage volgen. De auto werd uit elkaar gehaald en gereed gemaakt voor de tweede vrije training. Daarentegen reed Charles Leclerc een nette vijfde tijd op de medium band.

Bekijk hier de complete uitslag van de eerste vrije training:

Infographics Data: © Formula 1, Tata Communications.
Photo Infographic: © Red Bull Contentpool.
Photo Header: © Red Bull Contentpool.