Verstappen: “Ricciardo is nog steeds één van de snelste coureurs”

Max Verstappen vindt dat Daniel Ricciardo nog steeds één van de snelste coureurs op de grid is, ondanks het feit dat de Australiër vorig jaar in zijn eerste seizoen bij Renault geen enkele podiumplek wist te behalen.

Door Denny Kroeze

Beide coureurs waren drie seizoenen lang teamgenoten bij Red Bull Racing, voordat Ricciardo overstapte naar het fabrieksteam van Renault. Ricciardo en Verstappen hadden een vriendschappelijke werkrelatie, maar ze kenden ook een aantal incidenten. De meest bekende daarvan is de crash tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018. Beide coureurs waren rondenlang met elkaar in gevecht, tot het duo op hoge snelheid elkaar raakte en de beide coureurs allebei uitvielen.

De Australische krant The Age vroeg Verstappen of hij het jammer vond dat zijn voormalige teamgenoot vorig jaar geen enkele podiumplaats wist te behalen. Verstappen: “Voor Daniel is het beter om voorin het veld te vechten.”

"Daniel lacht veel, maar ik denk dat hij nog meer zou glimlachen als hij races won en op het podium stond. Ik ken hem goed en ik weet dat Daniel erg snel is, dus ik kan me voorstellen dat vorig jaar geen gemakkelijk jaar voor hem was”, aldus Verstappen.

Bij het duel tussen teamgenoten zijn coureurs met elkaar te vergelijken. “Daniel was sneller dan Vettel in het jaar dat ze teamgenoten waren, en ik heb lang genoeg naast hem geracet om te weten dat hij erg snel is”, vervolgt de Nederlander.

Verstappen ontwikkelde zich als coureur doordat hij de snelheid van Ricciardo probeerde te evenaren. Max Verstappen: "Toen ik voor het eerst bij Red Bull kwam [in 2016] was ik erg onervaren. Ricciardo was een leuke teamgenoot omdat we elkaar heel hard pushten. Dit was goed voor mijn ontwikkeling, en ook het team had hier voordelen bij. Tijdens het gevecht gingen we namelijk door om die laatste tiende van een seconde te vinden. Het was fijn om met Daniel te werken, het was een mooie periode."


Photo Header: © Red Bull Content Pool.