Verstappen maakt zich op voor nieuwe ‘All-Star’ simrace dit weekend

Het Formule 1-seizoen ligt voorlopig stil, daarom focust Max Verstappen zich nog meer op het online racen. De Formule 1-organisatie maakte vandaag de F1 Esports Virtual Grand Prix bekend, maar de Nederlander maakt zich vanuit huis klaar voor een andere (online) race.

Door Denny Kroeze

De afgelopen week organiseerde ‘The Race’ een All Star Esports race als alternatief voor de afgelaste Australische Grand Prix. Vele bekende racenamen deden mee, zoals oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya maar ook zijn zoon deed mee. Vanuit de huidige Formule 1-coureurs deed Max Verstappen mee aan de All Star race en Lando Norris deed aan de Veloce Esports race mee. De coureurs namen het op tegen top simracers en deze waren sterker dan de F1-coureurs. Simracer Jernej Simoncic won de finalerace op de Nurburgring en Max Verstappen finishte op de elfde plaats. Een onboard van Verstappen tijdens een chaotische start van de finale race is HIER te bekijken.

Tweede ‘The Race’s All-Star Esports Battle’

Dit weekend vinden meerdere online races plaats, waaronder dus de F1 Esports Virtual Grand Prix op zondag waar een aantal Formule 1-coureurs een halve Grand Prix afstand zal racen op het circuit van Bahrein. Verstappen focust zich echter op de tweede ‘The Race’s All-Star Esports Battle’ die op zaterdag plaats vindt. Via de simulatie van rFactor 2 zullen de coureurs zaterdag om 18:00 gaan racen. De fans kunnen de All-Star Esports race zaterdag bekijken onderaan deze pagina.Vele bekende namen doen mee

Naast Verstappen komt ook IndyCar-coureur Felix Rosenqvist voor de tweede keer in actie tijdens de Esports race. De Zweed wist voor Max Verstappen te eindigen tijdens de eerste editie van ‘The Race’. Andere professionele coureurs die zaterdag voor de tweede keer meedoen zijn Formule E-coureurs Antonio Felix da Costa, Max Günther en Neel Jani. Ook voormalig Formule 1-coureur Montoya doet weer mee. Nieuwe namen aan de tweede editie zijn onder andere Nelson Piquet Junior, DTM-coureur Philipp Eng en Super GT & Super Formula-kampioen Nick Cassidy.


De tweede editie van ‘The Race’s All-Star Esports Battle’ zal net zoals de eerste editie opgesplitst worden in 3 heats. Van de 60 verschillende prof-coureurs zullen er slechts 15 meedoen aan de finalerace. Naast de 15 professionals voegen ook nog 5 simracers zich toe aan de finalerace.

Een compleet overzicht van allerlei simraces de komende dagen is HIER te vinden.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.