​VeeKay: ‘eindelijk naar mid-Ohio!’

Dit weekend vinden er opnieuw twee races plaats in het NTT IndyCar-kampioenschap. Rinus van Kalmthout heeft zin om te gaan racen in Mid-Ohio. De Nederlander begon op dit circuit zijn avontuur in de IndyCar met Ed Carpenter Racing en heeft goede resultaten behaald in de opstapklassen.

Door Denny Kroeze

Lang was er onduidelijkheid of de IndyCar-race op het wegcircuit van Mid-Ohio zou doorgaan. In eerste instantie zou er halverwege augustus geracet worden maar deze werd uitgesteld door COVID-19. Pas vorig weekend werd officieel bekend gemaakt dat de race dit weekend zou worden verreden en er worden niet één maar twee IndyCar-races georganiseerd dit weekend.

Het wegcircuit van Mid-Ohio ligt vlakbij Lexington en heeft 13 bochten. Het circuit is slechts 1,64km lang en beide races dit weekend kennen 75 ronden. In de opstapklassen in zijn ‘road to Indy’ kende Rinus van Kalmthout goede resultaten op dit circuit. De Nederlander werd in de USF2000 National Championship 2e en 3e. In 2018 pakte hij zelfs twee overwinningen op het circuit in het Pro Mazda Championship. Vorig jaar in de Indy Lights wist hij twee keer 3e te worden.

Van Kalmthout heeft erg zin om te gaan racen in zijn verjaardagsweekend: “Ik ben erg blij dat we eindelijk naar Mid-Ohio gaan. We hebben een tijdje moeten wachten om erachter te komen of het zou doorgaan. Ik heb afgelopen oktober een heel belangrijke test gehad op Mid-Ohio met Ed Carpenter Racing en daardoor heb ik al goede herinneringen daar met het team. Daarnaast zijn er ook vele goede herinneringen aan de Road to Indy. Ik heb hier altijd op het podium gestaan en twee overwinningen behaald. Het is een hele fijne baan met een fantastische sfeer eromheen. Het seizoen nadert langzaam nu zijn einde. We hebben een paar hele goede races gehad en ik ga er alles aan doen om deze lijn door te zetten.”

De kwalificatie (20.00u) en race (22.45u) van zaterdag is live te zien op Ziggo Sport Racing. Op zondag is de kwalificatie (16.15u) en race (19.00u) opnieuw live te zien op Ziggo Sport Racing.

Infographic: © Ed Carpenter Racing.
Photo Header: © Chris Owens.