Valtteri Bottas snelste in VT3, Verstappen P3

Valtteri Bottas heeft tijdens de derde vrije training op het circuit van Silverstone de snelste tijd gereden. Op de zachte band wist hij het circuit van Silverstone af te leggen in een 1:25.873. Daarmee was hij +0.138 sneller dan zijn teamgenoot Hamilton. De derde tijd werd gereden door Max Verstappen.

De weersomstandigheden tijdens de derde vrije training waren compleet anders dan gisteren, namelijk stukken koeler met een buitentemperatuur van 19 graden en baantemperatuur van 30 graden. Ook is de wind behoorlijk gedraaid.

Sebastian Vettel was de eerste coureur die een tijd neerzette na bijna 10 minuten in de sessie, hiervoor waren er alleen een aantal installatierondes gereden door diverse andere rijders.

Hamilton was dit weekend de eerste rijder die een tijd onder de 1:27 neerzette, namelijk een 1:26.825, Bottas volgde op een ruime 3 tienden.

Met iets meer dan 30 minuten te gaan in de training was iedereen behalve Albon op de baan, Verstappen bij zijn eerste snelle ronde op de zachte compound noteerde een tijd van 1:27.335 op ruim 8 tiende van de Mercedessen op dat moment. Hierna zou de Nederlander dit nog met meer dan een seconde verbeteren naar een 1:26.173

In de garage van Albon werd hard gewerkt nadat men een probleem ontdekte met de power-unit, uiteindelijk kon hij nog wel in de slotfase het circuit op en noteerde de twaalfde tijd. Ook Sebastian Vettel had wederom problemen met zijn auto, hij gaf weer aan dat er iets los zat bij zijn rempedaal. Hiervoor had hij wel al 20 ronden gereden goed voor de 14e tijd.

Bekijk hier de complete uitslag van de tweede vrije training:Infographics Data: © Formula 1, Tata Communications.
Infographics: : © Aston Martin Red Bull Racing
Photo Header: © Mercedes AMG F1