Stroll snelste in Britse VT2, Verstappen P14

Lance Stroll heeft tijdens de tweede vrije training op het circuit van Silverstone de snelste tijd gereden. Op de zachte band wist Stroll het circuit van Silverstone af te leggen in een 1:27.274. Daarmee was de Canadees +0.090s sneller dan de gecrashte Red Bull coureur Alexander Albon. Derde tijd werd gereden door Valteri Bottas van Mercedes.

De tweede vrije training op SIlverstone werd verreden inclusief Sebastian Vettel. Zijn auto was na het probleem met de intercooler in VT1 weer opgelapt. Helaas was zijn deelname van korte duur, Sebastian melde dat één van de pedalen los zat en moest dus noodgedwongen terugkeren naar de pits. Teamgenoot Charles Leclerc zette in z’n eerste rondjes een vroege snelste tijd neer. Maar in de volgende ronde ging het mis, hij verloor de achterkant en maakte een flinke spin.

Lance Stroll zette de, tot nu toe, snelste tijd van dag neer met een 1:27.274. De Racing Point coureur reed ietsje sneller als Max Verstappen in de eerste vrije training. In de tweede sessie van vandaag reed Hülkenberg naar een prima zevende plaats en gaf hij ruim een halve seconde toe op teamgenoot Lance Stroll.

In deze tweede training was Max Verstappen onderweg om een snelle ronde neer te zetten maar werd halverwege gehinderd door Haas coureur Romain Grosjean. In z’n tweede poging reed Max wederom snelle tijden toen hij gedwongen zijn poging moest afbreken vanwege een code rood. Teamgenoot Alex Albon verloor de achterkant in Stowe en knalde hard met de achterkant tegen de vangrail. Gelukkig meldde de Thai dat het goed met hem gaat.
Nadat de sessie weer werd hervat kon Sebastian Vettel weer de baan op. De Ferrari monteurs vervingen alle pedalen van z’n auto. Met nog 23 minuten op de klok zou het krap worden voor de Duitser om nog een snelle tijd neer te zetten.

Opvallendste langzame namen in deze tweede vrije training waren Max Verstappen en Sebastian Vettel. Max moest door de crash van teamgenoot Albon zijn snelle ronde helaas afbreken en Vettel had weinig tijd meer over om na zijn pedalen-wissel een snelle ronde te rijden. In de resterende tijd reden beide rijders meer long-runs in tegenstelling tot snelle tijden. Ook de andere teams kozen, zoals gewoonlijk, voor een long-run strategie in het tweede deel van de vrije training waardoor er geen veranderingen meer plaatsvonden op het scorebord.

Wel vond er nog een kleine spin plaats in de laatste minuten, Nicholas Latifi wist zijn Williams niet onder controle te houden en veroorzaakte nog een gele vlag in dezelfde bocht waar eerder Albon z'n Red Bull verloor.

Bekijk hier de complete uitslag van de tweede vrije training:

Infographics Data: © Formula 1, Tata Communications.
Photo Infographic: © Red Bull Contentpool.
Photo Header: © BWT Racing Point F1 Team.