​'Starttijden F1-races worden opnieuw aangepast'

Na de plannen om 2 x een half uur vrije training op vrijdag te schrappen, lijkt het er ook op dat de starttijden op zondag opnieuw worden aangepast. RaceFans laat weten dat er plannen zijn terug te gaan naar het hele uur, in plaats van 10 minuten over het uur.

De wijziging zal worden besproken door de Formule 1 en de teams en zal naar verwachting goedgekeurd worden.
De starttijden voor Formule 1-races werden in 2018 verplaatst naar 10 minuten over het uur. Dit werd gedaan om de TV-zenders in staat te stellen hun verslaggeving op het uur te beginnen met 10 minuten introductie voordat de coureurs aan de formatieronde beginnen.

De Formule 1 organisatie verwachtte voordelen van deze verandering toen het werd geïntroduceerd. In de praktijk is echter gebleken dat dit voor zenders niets uitmaakt en de voorkeur zelfs uit gaat naar een eenvoudigere indeling van de starttijden.

Daarnaast wordt er overwogen om de Europese races een uur te vervroegen. De meeste Europese races begonnen vorig jaar om 15.10 uur lokale tijd. De races van dit jaar zouden daarom al om 14.00 uur kunnen starten.
De starttijden voor races op de 2021 Formule 1-kalender moeten nog worden bevestigd. Het seizoen zal naar aller waarschijnlijkheid niet starten in Australië maar in Bahrein.

Geschreven door: Denny Kroeze.
Photo Header: © Red Bull Content Pool