Sergio Perez snelste op ochtend tweede dag wintertest, Hamilton zeer productief

Sergio Perez van Racing Point was op de ochtend van de tweede dag van de wintertest de snelste man. Daniel Ricciardo klokte de tweede tijd. Hamilton was het meest productief tijdens de ochtend. Hij legde bijna honderd rondes af voor de lunchpauze.

Door Joep Rijsman en Patrick Wuite

De dag begon fris, maar het was wel zonniger dan gisteren. Lando Norris reed als eerste coureur naar buiten, kort gevolgd door de rest van het veld. Lewis Hamilton begon aan een aantal lange stints, en legde een groot aantal rondes af. Bij Red Bull Racing bleef het relatief rustig, Albon maakte weinig kilometers voor het Oostenrijkse team. Hij reed slechts 59 rondes.

Er waren een aantal opvallende momenten tijdens de ochtendsessie. Zo spinde Pierre Gasly een aantal keer, en was er lange tijd wat consternatie bij Renault door motorproblemen. Er waren echter, net zoals gisteren, geen rode vlagsituaties.

Maar alle ogen waren vanochtend gericht op Mercedes. De Zuid-Duitse renstal blijkt een beweegbaar stuur te hebben, waar ze voordeel uit kunnen halen op de lange rechte stukken, maar ook in de bochten. Lewis Hamilton leek het stuur naar zich toe te trekken op de lange rechte stukken en van zich af te duwen in de bochten. Dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd. Ondanks de controverse reed de zesvoudig kampioen bij verreweg de meeste rondes, met 106 rondes.

Na de pauze vinden er een aantal wisselingen plaats. Zo maakt Lewis Hamilton plaats voor Valtteri Bottas en maakt Sebastian Vettel de dag af bij Ferrari. Max Verstappen komt morgen pas weer in actie.