Rosberg: “Verstappen kan verrassing van het jaar worden”

Oud-Formule 1-coureur Nico Rosberg denkt dat Max Verstappen de grootste verrassing van het jaar kan worden. Dat vertelt hij tegenover het Duitse RTL. De voormalig wereldkampioen vindt dat de Nederlander het kampioenschap verdient.

Door: Patrick Wuite

Toch denkt Rosberg dat Mercedes de absolute topfavoriet is voor aankomend seizoen: “Ze hebben al zes jaar op rij alle titels gewonnen. Het team is zo sterk en stabiel. Het team is enorm goed op elkaar ingespeeld. Het wordt weer lastig voor iedereen om Mercedes te verslaan.”

De kampioen van 2016 is wel optimistisch over de kansen van Red Bull aankomend seizoen. Volgens hem gaat het goed met de Honda-motor op de testbanken. Dit jaar zijn er geen reglementswijzigingen, wat een voordeel voor Red Bull Racing kan zijn. “Red Bull is meestal aan het begin van het seizoen niet zo sterk. Ze zijn wel ijzersterk in het doorontwikkelen van de auto. Zo zag je ook aan het einde van afgelopen jaar. Red Bull had het gat grotendeels gedicht. Ze kunnen verder bouwen op de auto die ze aan het einde van het jaar hadden”, zegt de voormalig wereldkampioen.

Ferrari maakt volgens Rosberg ook een kans op de wereldtitel. “Ze waren heel sterk vorig jaar in de kwalificaties, maar in de race vielen ze steeds wat terug. Binnen het team zijn ze optimistisch over de kansen dit jaar.” Wel maakt de oud Mercedes-coureur zich zorgen over zijn landgenoot, Sebastian Vettel. “2019 was een zwaar jaar voor hem. Als zo’n jonge gast (Charles Leclerc. red) bij het team komt en hem gelijk verslaat. Dat is echt heel moeilijk voor hem”, zegt hij. Afgelopen winter heeft Leclerc zijn contract bij Ferrari verlengd tot het einde van 2024. Hiermee zet Ferrari vol in op een wereldtitel met Leclerc. Rosberg denkt dat de situatie voor Vettel bij Ferrari mede hierdoor er niet makkelijker op gaat worden. “Vettel moet Leclerc gelijk verslaan in de eerste race. Anders wordt de situatie alsmaar moeilijker”, zegt Nico Rosberg.

Max Verstappen, Red Bull Racing, Nico Rosberg, Mercedes, Kimi Räikkönen, Ferrari tijdens GP van België 2016.

Photo's: © Red Bull Content Pool.
Photo Header: © Red Bull Content Pool.