​Renault F1 team presenteert render livery, nieuwe auto pas in Barcelona

Het Renault F1-team heeft zojuist de livery voor het nieuwe Formule 1-seizoen gepresenteerd. De auto voor 2020 heeft de naam RS20 gekregen, maar zal pas tijdens de wintertest in Barcelona getoond worden. De presentatie vond plaats vanuit Parijs, bij het hoofdkwartier van Renault. Het Franse team hoopt met de RS20 op een beter jaar dan het afgelopen jaar.

Door Denny Kroeze en Joep Rijsman

De auto van Renault werd gepresenteerd in Parijs. De ‘equipe’ koos voor een simpele presentatie. De auto voor het seizoen 2020 was niet fysiek aanwezig, en er werden alleen foto-renders gedeeld op Social Media. Teambaas Cyril Abiteboul meldde tijdens de presentatie dat de auto van Renault nog niet compleet is. Het team uit Parijs hoopt in ieder geval de auto klaar te hebben voor volgende week, als de testweek in Barcelona begint. De focus van de ontwikkeling lijkt verder ook al gedeeltelijk naar de reglementswijzigingen van 2021 te zijn verschoven. Abiteboul liet weten dat Renault zoekt naar ‘de best mogelijke koers voor de grote reglementswijzigingen in 2021.’ Marcin Budowski, uitvoerend directeur, vertelde dat de ambitie ligt bij een goed seizoen in 2020, maar het doel is 'zo vroeg mogelijk over te gaan naar de ontwikkeling voor 2021.'

Aangezicht van de 2020-auto van Renault

Hoop op betere tijden voor Renault na teleurstellend 2019

In 2020 zal Renault proberen haar positie als ‘best of the rest’ te heroveren. De 2019-auto van Renault stelde enigszins teleur. Het Franse team uit Enstone zakte vorig jaar van de vierde naar de vijfde plaats bij de constructeurs. De vierde plaats werd overgenomen door McLaren, uitgerekend een klantenteam van Renault. Verder was er gedurende het seizoen controverse over het remsysteem van Renault. Tijdens het raceweekend van de Grand Prix van Japan diende het team van Racing Point een verzoek in aan de FIA om de rembalans van de Renault-auto te onderzoeken. Later werd dit systeem door de FIA illegaal verklaard, en werd Renault gediskwalificeerd en uitgesloten van de uitslag van de race in Japan.

Zijkant van de RS20

Nieuw rijdersduo
Met de nieuwe auto en een nieuw rijdersduo hoopt het Franse team in 2020 weer de weg ophoog te vinden. Eerste coureur Daniel Ricciardo begint in 2020 aan zijn tweede seizoen voor Renault. De Duitser Nico Hülkenberg heeft bij Renault plaats moeten maken voor de van Mercedes overgekomen Franse coureur Esteban Ocon. Ocon was in 2016 al testrijder bij het Renault Formule 1-team, maar kwam in 2017 en 2018 voor het team van Force India uit. Na een overname door Lawrence Stroll, de vader van Lance Stroll, moest Ocon in 2019 bij Force India echter plaats maken voor Lance Stroll. Na een jaar als testrijder bij Mercedes, heeft Ocon het nu voor elkaar gekregen om een zitje bij het Franse team van Renault te bemachtigen. Ocon liet eerder al weten erg uit te kijken naar een kans om weer in de auto te starten, na een jaar doorgebracht te hebben in de simulator.

De opvolger van de RS19 en de nieuwe auto voor het seizoen 2020 van Renault zal tijdens de eerste wintertest in Barcelona voor het eerst in actie komen. Uiteraard houden wij van GP Latest News u hiervan op de hoogte.

Achterkant van de Renault

Bron: https://www.renaultsport.com/IMG/pdf/2020_rf1team_...

© Renault Media