Red Bull test RB16B op Silverstone

Red Bull Racing zal op dinsdag 23 februari z’n nieuwe RB16B via een online presentatie aan de wereld presenteren. Tegelijkertijd is bekend geworden dat de volgende dag, woensdag 24 februari, het Oostenrijkse team de nieuwe auto een shakedown gaat geven op het circuit van Silverstone.

Volgens het team zelf gaan beide coureurs de auto testen. Zowel Max Verstappen alsmede nieuweling Sergio ‘Checo’ Pérez zullen in de ochtend van woensdag de RB16B de sporen geven voor een filmdag. Op deze filmdag mag een team maximaal honderd kilometer afleggen met de nieuwe auto en moeten er vanzelfsprekend filmopnames worden gemaakt.

Red Bull gebruikt voor deze shakedown vaak het circuit van Silverstone, waar traditiegetrouw ook een speciale livery gebruikt wordt. Of er voor dit jaar ook een camouflerende livery gebruikt gaat worden is nog niet bekend.

Checo via Zoom

Na de sessie worden fans in staat gesteld om een conversatie te hebben met Sergio Pérez. De Mexicaan zal via Zoom de fans online vertellen hoe zijn eerste rit voor z’n nieuwe team is verlopen. Checo zal precies vertellen hoe het er die ochtend op de baan aan toe ging en hoe hij zich voelde achter het stuur.

Wil je meedoen aan deze wedstrijd? Vul dan het formulier in op deze pagina en maak kans op een Zoom call met Sergio.

Foto header: © Red Bull Content Pool.