Red Bull Racing geeft eerste foto's vrij van RB16

Red Bull Racing heeft vandaag de nieuwe auto voor het seizoen 2020 aan de wereld gepresenteerd. Vandaag komt het team in actie met de ‘RB16’ het Engelse circuit van Silverstone voor een ‘shakedown.’ Hierbij zal het team van Red Bull Racing voor het eerst de auto voor 2020 aan de tand kunnen voelen. Max Verstappen zal met de RB16 hopen een gooi te kunnen doen naar het wereldkampioenschap. Opvallend is dat het team dit jaar niet kiest voor een 'camouflage-livery' tijdens de shakedown in Silverstone.

Door Denny Kroeze & Joep Rijsman

Voor Red Bull wordt het seizoen 2020 het jaar van de waarheid. Na een ‘overgangsjaar’ in het seizoen 2019 waarin het partnerschap met Honda versterkt werd, wil het team uit Milton Keynes dit jaar een serieuze gooi naar het wereldkampioenschap doen. Eerste coureur Max Verstappen moet Red Bull hierbij aan het eerste wereldkampioenschap sinds 2013 helpen.

Max Verstappen vandaag voor het eerst in actie
Vandaag komt Max Verstappen voor het team in actie tijdens een korte ‘shakedown’ op het circuit van Silverstone. De ‘shakedown’ luidt traditioneel het nieuwe seizoen in voor Red Bull. De coureurs mogen op Silverstone maximaal 100 kilometer rijden met de nieuwe auto en het team verzamelt hierbij de eerste data voor het nieuwe seizoen, maar een ‘shakedown’ is officieel vooral bedoeld om foto’s en video’s te nemen ter promotie van het team. Bandenleverancier Pirelli levert tijdens deze filmdag ook speciale demonstratie-banden aan het team. De komende testdagen in Barcelona gelden als de eerste kans voor Red Bull om extensief de nieuwe auto te testen.

Opvallende neus
Wie goed kijkt naar de foto ziet een opvallende neus op de auto. Red Bull Racing heeft nog steeds gekozen voor een open neus, alleen is deze bij de RB16 een stuk agressiever vormgegeven.

Wintertest
Alexander Albon zal na de shakedown in Silverstone samen met Max Verstappen tijdens de wintertest in actie komen met de RB16. Hiervan houden wij van GP Latest News u uiteraard op de hoogte.


Photo's: © Red Bull Content Pool.
Photo Header: © Red Bull Content Pool.