​Red Bull organiseert feestje tijdens onthulling

Red Bull Racing zal op dinsdag 23 februari de nieuwe Formule 1 auto van Max Verstappen en Sergio Pérez presenteren. Met deze speciale doorontwikkelde versie voor het 2021 Formule 1 seizoen hoopt het Oostenrijkse team een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. Motorleverancier Honda levert daarbij een compleet nieuwe motor.

De auto gaat dit jaar de RB16B heten. Teambaas Christian Horner maakte eerder al bekend dat de auto voor ongeveer 60% hetzelfde blijft ten opzichte van 2020. De resterende veertig procent zit in de verplichte veranderingen aan de vloer, wijzigingen aan de aerodynamica en twee tokens waarmee Red Bull de achterkant van de auto stabieler gaat maken.

Red Bull Racing en AlphaTauri rijden dit jaar voor het laatst met de Honda-krachtbron achterin de auto voordat deze in 2022 wordt overgenomen en wordt omgedoopt naar Red Bull Powertrains. Wat wel veranderd dit jaar is de teamgenoot van Max Verstappen. Alexander Albon is teruggezet en is nu test- en reservecoureur. Zijn raceplek is overgenomen door de Mexicaan Sergio Pérez.

Speciale avond en veiling

Op de zelfde avond als de onthulling van de RB16B organiseert Red Bull een speciale (virtuele) avond voor de fans. De avond wordt samen met de huidige Red Bull coureurs Max Verstappen en Sergio Pérez, reserverijder Alexander Albon en teambaas Christian Horner opgezet om met de fans te babbelen over het afgelopen seizoen.

Ook wordt van de avond gebruikt gemaakt om een speciale veiling te houden in samenwerking met Wings For Life om geld op te halen voor onderzoek naar het genezen van ruggengraat letsel. Speciale items zoals gesigneerde schoenen van Max Verstappen en een VIP fabrieksrondleiding met Meet & Greet zullen die avond worden geveild.

Meer informatie rondom dit speciale event vindt je hier.

Foto header: © Red Bull Contentpool.