​Red Bull houdt vast aan Albon: geen coureurswissel voor het einde van het seizoen 2020

Alexander Albon heeft nog vier kansen om aan Red Bull te bewijzen dat hij goed genoeg is om teamgenoot te blijven van Max Verstappen in 2021.

Alexander Albon heeft blijkbaar tot het einde van het seizoen 2020 om zijn verblijf in de Formule 1 en Red Bull Racing veilig te stellen. Teambaas Christian Horner legt uit dat "het contract van Alex ons in staat stelt deze beslissing pas na het seizoen te nemen".

Ook al stond hij in 2020 op het podium en staat hij negende in het WK, is het voor veel experts uit de Formule 1 toch verrassend dat Red Bull Racing zo lang hem de hand boven het hoofd blijft houden.
Maar dit wordt vaak toegeschreven aan de thaise afkomt van Albon.
Wat veel mensen niet weten, is dat de thaise familie Yoovidhya 51 procent van Red Bull bezit. Dietrich Mateschitz heeft 'slechts' 49 procent.
En dus wordt door veel insiders gedacht dat Red Bull Racing Albon zoveel kansen geeft, om achteraf niet het verwijt te kunnen krijgen dat ze het niet serieus genoeg hebben geprobeerd.

Albon, die door 'Motorsport-Total.com' werd gevraagd naar zijn connectie met de Yoovidhya-familie, zegt: "Ze hebben me altijd gesteund in de junior series. Ze hebben me vanaf het begin af aan geholpen en ben daar enorm dankbaar voor."

Beslissing valt pas na Abu Dhabi

Als Horner zich aan zijn woord houdt, heeft Albon nog vier kansen om te bewijzen dat de voorgaande 13 races niet representatief waren voor zijn rijkunsten. Horner zegt: "Istanbul Friday was zijn beste vrijdag in lange tijd."
Een vergelijking tussen Verstappen en Albon laat het volgende zien:
Albon eindigde als zesde, terwijl Verstappen de snelste tijd neerzette. Tijdsinterval: 1,033 seconden.
"We hopen", zegt Horner, "dat Alex zelf voor zijn zitje vecht. De andere zitjes in de Formule 1 zijn namelijk zo goed als bezet. We kunnen dus rustig de tijd nemen om de best mogelijke beslissing te nemen, en dat betekent ook dat Alex zoveel mogelijk tijd krijgt. We zullen zien wat de komende drie of vier races ons brengen."


"We weten welke alternatieven we hebben", zegt Horner, doelende op Nico Hülkenberg en Sergio Perez. "Alle andere stoeltjes in de Formule 1 zijn bezet. Behalve één stoeltje bij Mercedes. Maar ik betwijfel of Lewis volgend seizoen naar ons zal komen." zegt hij met een knipoog. " Máár, je weet het nooit!"

Punten sinds Mugello: Albon 1, Verstappen 52

Albon heeft sinds zijn podium in Mugello in vier races slechts één kampioenschapspunt behaald. Verstappen heeft in dezelfde periode 52 punten gescoord en zonder de lekke band op Imola zouden het zelfs 67 of zelfs 70 zijn geweest. Het enige andere team waar de kloof tussen teamgenoten even overduidelijk is, is bij Ferrari.


"Mugello", zegt Albon, "was de laatste race met een goed resultaat voor ons. Maar verder is het sindsdien rampzalig geweest. De kwalificatiesessies zijn niet veel veranderd. Maar soms verlies ik bij de start en dan loop je gewoon vast in het verkeer."

"Mugello was beter omdat je daar kunt inhalen. Maar wanneer de auto voorop het tempo voor alle anderen in een groep bepaald, wordt het gewoon moeilijk. Dat is de reden", stelt Albon. "In Istanbul kun je goed inhalen. Mijn doel is om me ver vooraan te kwalificeren en dan een goede race te rijden. Meer valt er niet over te zeggen."

Bron: Motorsport-total.com
Photo Header: © Red Bull Content Pool