Recensie Snelle Sam: De Kartclub, en je kan 'm ook nog winnen!

Snelle Sam: De Kartclub is het vervolg op het eerste succesvolle kinderboek van Olav Mol genaamd Snelle Sam: de Grand Prix. Het boek gaat in op de actualiteiten met het Corona-virus, al is hier wel een kleine twist aan gegeven. Iedereen moet binnen blijven door de Siberische ijsmug. De jonge Sam stort zich vol overgave op het simracen en krijgt hulp van Bas Vandamme, de Formule 1-coureur. Als het gevaar van de Siberische ijsmug is geweken krijgt Sam krijgt zelfs de kans om echt te gaan karten en mag hij meedoen aan de Nationale Kartcup!

Het boek dat is geschreven door de Formule 1-commentator en Erik Houben is gericht op kinderen, maar ook volwassen Formule 1-fans zullen genieten van dit boek. Zo herkent de fan een aantal bekende namen, maar deze zijn allemaal net iets anders dan dat wij ze kennen. De tweelingbroertjes Kolonel komen voorbij en Bas Vandamme klinkt natuurlijk erg op Max Verstappen.

Het kinderboek leest lekker weg en is zo geschreven dat je het gevoel hebt dat je echt meekijkt in het leven van Sam en zijn familie en vrienden. De realiteit met de opmars van simracen, bekende grappige verbasterende namen en spanning door een verdwenen helm, maakt het dat kinderen (en volwassenen) dit boek in één adem willen uitlezen. Op het einde komt ineens een Flavio Radiatore voorbij en daardoor moet er nog wel een derde deel komen in de reeks van Snelle Sam!

Het boek Snelle Sam de kartclub is sinds eind september verkrijgbaar in de winkel. De illustraties in het boek zijn verzorgd door Renee Rienties. Het boek is voor kinderen vanaf 7 jaar, maar kan natuurlijk ook worden voorgelezen door vaders en moeders of opa’s en oma’s. Naast dat deze in de winkel ligt, kan je deze ook hier winnen! Dus pak je kans en like onze Facebook pagina @gplatestnews.

Geschreven door: Denny Kroeze.
Photo's: © Uitgeverij Volt