Racing Point presenteert RP20 in het Oostenrijkse Mondsee

Op het hoofdkantoor van sponsor BWT in het Oostenrijkse Mondsee heeft Racing Point zojuist de RP20 gepresenteerd. Opvallend aan de livery is dat BWT nog groter op de auto is geplaatst, ten koste van sponsor SportPesa. De nieuwe naam van het team is dan nu ook BWT Racing Point Formula One team.

Door Denny Kroeze

Dit weekend circuleerde er al een aantal foto’s van de nieuwe auto op het internet. Hierin was al duidelijk te zien dat sponsor BWT de complete zijkant van de RP20 in beslag heeft genomen.

Laatste jaar als Racing Point
Voor dit jaar is er weinig veranderd bij het team. Coureur Lance Stroll maakt zich op voor een tweede jaar bij het team en Sergio Pérez tekende vorig jaar een langlopend contract bij Racing Point. Achter de schermen maakt het Britse team zich wel op voor grote veranderingen. In 2021 zal het team namelijk verder gaan als Aston Martin F1-team nadat Lawrence Stroll, de vader van Lance, een belang kocht in de Britse autofabrikant. Ook investeert de Canadese zakenman fors in de fabriek van Racing Point in Silverstone.

Teambaas Otmar Szafnauer is dan ook blij met de impuls van het team, maar legt de focus ook op dit jaar: “Er is geen directe impact op onze huidige campagne en we zullen blijven concurreren als Racing Point tot de rebrand aan het begin van het seizoen 2021 plaatsvindt. Het is belangrijk dat we onze ogen niet afhouden van de hoofdtaak voor 2020, namelijk sterk zijn op het circuit met de RP20.”


Duidelijk doel voor Aston Martin vanaf 2021
Het team zal in 2021 verder gaan onder de nieuwe naam. Szafnauer: “Het is opwindend om over te gaan in een fabrieksteam. Het is dan ook goed nieuws voor de 465 loyale en hardwerkende medewerkers in Silverstone. Het team bestaat al 30 jaar onder verschillende namen en is meer dan klaar om een fabrieksteam te worden. Lawrence Stroll sprak een tijdje geleden met de staf en stelde het duidelijke doel vast om Aston Martin als een van de beste teams in de sport te vestigen. Iedereen is er trots op een legendarische autofabrikant te vertegenwoordigen die terugkeert naar het toppunt van de autosport.”

Wintertest
Dit jaar is het team voor het laatst aan de start onder de naam Racing Point. Na de presentatie van de Racing Point RP20 maakt het team zich op voor de wintertest in Spanje die woensdag van start gaan. Hiervan houden wij van GP Latest News u uiteraard op de hoogte.


Photo's: © BWT Racing Point Formula One Team
Photo Header: © BWT Racing Point Formula One Team.