Pirelli introduceert alle banden voor 2021

Pirelli heeft alle beschikbare bandensets voor de komende 23 Grands Prix aangekondigd. “Een maand voor de eerste Grand Prix van het 2021 seizoen helpen wij de teams met hun planning door nu alle selecties aan te kondigen” zegt Mario Isola, het hoofd van Pirelli's Formule 1 afdeling. “Mochten er veranderingen in de kalender komen vanwege Covid-19 restricties, zoals we vorig jaar hebben meegemaakt, kunnen we op deze manier zo flexibel mogelijk aanpassingen doen.”

De bandenselecties voor dit jaar zijn grotendeels gebaseerd op de races van vorig jaar en waar er vorig jaar niet geracet is wordt er teruggevallen op de races van 2019. Alle teams hebben daarmee voldoende data van de afgelopen jaren om op terug te vallen. Net als het vorige uitzonderlijke jaar krijgen de teams/coureurs precies hetzelfde aantal sets banden toebedeelt, bestaande uit twee harde, drie medium en acht softs.

Zachtere banden voor twee races

Wel zijn er twee races waarbij we een zachtere compound meenemen. De eerste daarvan is de Grand Prix van Azerbeidzjan. Voor de race brengen we de zachtste banden mee die we hebben aangezien de vorige keer onze C2 harde band niet is gebruikt.

De tweede race waarbij we een compound-verandering aanbrengen is de Grand Prix van Brazilië. Dit jaar zullen we de C2, C3 en C4 banden meenemen in tegenstelling tot de C1 variant van 2019 die eigenlijk geen voordeel opleverde ten opzichte van de medium band. In beide races zouden de zachtere banden optie kunnen lijden tot een andere (mogelijk interessantere) race-strategie.

Zandvoort

Pirelli heeft voor de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort gekozen voor de hardste banden, namelijk de C1, C2 en C3 opties.

Foto header: © Pirelli.