OFFICIEEL: Hülkenberg vervangt Pérez bij Racing Point

Nico Hülkenberg maakt vandaag zijn officiële rentree in de Formule 1. Racing Point heeft zojuist bekend gemaakt dat Sergio Peréz vervangen zal worden door de Nederlands sprekende Duitser. Op donderdagavond werd bekend dat de Mexicaan positief was getest op het Coronavirus, waardoor Racing Point op zoek moest naar een vervanger voor Pérez. Nico heeft inmiddels de nodige tests ondergaan en is medisch fit verklaard om voor het team te mogen rijden.

De Duitser is geen vreemde voor het team uit Silverstone. Hülkenberg reed namelijk vijf jaar voor Force India, de voorloper van Racing Point. Eind vorig jaar nam Hülkenberg afscheid van de Formule 1 nadat er geen plek meer voor hem was bij Renault vanwege het aantrekken van Esteban Ocon. Doordat de Duitser relatief kortgeleden nog Formule 1-races reed, koos Racing Point Hülkenberg boven Mercedes-testrijders Estaban Gutiérrez en Stoffel Vandoorne.

Door zijn besmetting met het COVID-19 virus mist Sergio Pérez mogelijk twee races. Volgens de Britse regels zal iedereen die positief getest is minimaal 10 dagen in quarantaine moeten verblijven. Naast het missen van de eerste race op Silverstone dit weekend kan Sergio ook volgend weekend op het Britse circuit de 70th Anniversary Grand Prix missen. Een domper voor de Mexicaan want naast het missen van races aast Sebastian Vettel op zijn stoeltje voor volgend jaar. Twee races missen betekent ook twee races minder indruk maken bij de teamleiding van Racing Point, die volgend jaar als Aston Martin door het leven zal gaan.

De Duitser won de 2015 de 24 uur van Le Mans tijdens zijn debuut voor het Porsche team. In zijn 177 Formule 1 starts is het Hülkenberg niet gelukt om op het podium te eindigen, wel behaalde hij drie maal een vierde plaats.