OFFICIEEL: Chinese Grand Prix uitgesteld door Corona-virus

Er gingen al langere tijd geruchten dat de GP in Shanghai zou worden uitgesteld, maar vandaag heeft de Formule 1 officieel bekend gemaakt dat de Chinese Grand Prix dit jaar uitgesteld wordt door de uitbraak van het Corona-virus.

Door Denny Kroeze

Door de drukke Formule 1-kalender dit jaar lijkt het welhaast onmogelijk om de Chinese Grand Prix te verplaatsen naar een ander moment dit jaar. Een oplossing zou zijn om China naar een ander moment te verplaatsen, maar hierdoor komen er drie raceweekenden achter elkaar. In het verleden gaven drie raceweekenden achter elkaar grote logistieke problemen. Hierdoor heeft de FIA besloten om de Grand Prix van China uit te stellen naar een nog onbekende datum. Later volgt mogelijk nog een aflasting.


De race in Shanghai was oorspronkelijk gepland op 19 april. Door de afwezigheid van de Chinese Grand Prix komt er nu een gat van vier weken in de Formule 1-kalender, een soort lentestop dus. Dit gat vindt plaats tussen de eerste Vietnamese Grand Prix ooit op 5 april en de terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op 3 mei.


Photo's: © Red Bull Content Pool.
Photo Header: © Red Bull Content Pool.