Nieuwe motor voor Verstappen bij de GP Hongarije

Honda heeft zondagochtend laten weten dat Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije zal starten met een nieuwe Honda-motor in de Red Bull. Gelukkig voor de Nederlander heeft dit geen effect op zijn startpositie en zal hij de race op de Hungaroring starten vanaf de derde plaats.

De Nederlandse Red Bull Racing-coureur crashte zwaar tijdens de vorige race in Silverstone. Het was nog maar de vraag of de powerunit van Honda nog kon worden hergebruikt. Op vrijdag leek het er op dat de motor helemaal in orde was, maar op zaterdag bleken er toch problemen met de motor te zijn.

In een verklaring laat Honda zondagmorgen weten dat er in de loop van het weekend toch wat problemen zijn ontstaan in de motor van Verstappen en deze komen waarschijnlijk door de crash in Silverstone. Om zeker te zijn dat de Nederlander de Grand Prix van Hongarije kan uitrijden, hebben de Japanners de auto voorzien van een nieuwe motor. De nieuwe krachtbron in de RB16B heeft dezelfde specificaties als de oude motor.

Ondanks de nieuwe motor krijgt Verstappen geen gridstraf en start hij vanaf de derde plaats. Per seizoen wordt bepaald hoeveel motoronderdelen gebruikt mogen worden. Met deze wissel blijft de Nederlander binnen de toegestane regels, echter kan dit later in het seizoen nog wel problemen opleveren.

Photo Header: © Red Bull Content Pool
Geschreven door: Denny Kroeze