Nico Hülkenberg en Rinus van Kalmthout samen naar IndyCar-series

Laatste update woensdag 20-11-2019 11.15u
Ed Carpenter heeft tegenover Motorsport verklaard dat Nico Hülkenberg volgend jaar niet bij zijn team komt rijden.
"Om eerlijk te zijn heb ik wel een paar keer met Nico gesproken en een avontuur in de IndyCar leek hem wel te intrigeren, maar volgens mij was de timing gewoon niet goed voor hem.”

Lees HIER het interview wat Ed Carpenter gaf aan Motorsport.com

Nico Hülkenberg en Rinus van Kalmthout vormen volgend jaar een team in de IndyCar-series in de Verenigde Staten. Dit heeft de redactie van GPLatestNews vernomen uit zeer betrouwbare bron. De Duitse Formule 1-coureur en de Nederlander zouden samen gaan uitkomen voor IndyCar-team Ed Carpenter Racing. Volgens onze bronnen maakt het team van Ed Carpenter Racing dit nieuws volgende week officieel bekend.

Door: Joep Rijsman en Patrick Wuite

Hiermee zou er voor Hülkenberg dus een – al dan niet voorlopig – einde komen aan zijn carrière in de Formule 1. De Duitser maakte in 2010 zijn entree bij Williams, om via Force India en Sauber in 2017 te worden ingelijfd door Renault. Dit seizoen ontstonden de eerste scheurtjes in het huwelijk tussen Hülkenberg en Renault. De liefde was definitief over toen het team bekendmaakte dat Esteban Ocon volgend jaar het stoeltje van Hülkenberg overneemt. De overstap naar de Amerikaanse IndyCar en Ed Carpenter Racing betekent voor de Duitser ongetwijfeld een welkome afwisseling.

Rookie Rinus
Bij Ed Carpenter Racing zou Hülkenberg een team gaan vormen met Rinus van Kalmhout. De 19-jarige Nederlander staat te boek als een groot talent en rijdt al enkele seizoenen in de Verenigde Staten. Na de USF2000, een opstapklasse voor de IndyCar, maakte Van Kalmhout afgelopen seizoen indruk in de Indy Lights-series, een serie die vergelijkbaar is met de Formule 2. Hier finishte hij als tweede in het kampioenschap en behaalde hij 6 overwinningen. Voor Ed Carpenter Racing reden genoeg om Rinus uit te nodigen voor een testdag in de 'echte' IndyCar, waar hij direct foutloos reed en finishte binnen een fractie van een seconde van de snelste tijd.

Over Ed Carpenter Racing
Ed Carpenter Racing is sinds 2012 actief in de IndyCar-series. Ed Carpenter, die zelf bij het team rijdt, heeft het team opgericht. Sinds 2014 racet hij zelf echter niet langer het hele seizoen: afgelopen jaar verscheen hij slechts bij vijf van de zeventien races aan de start. Het team kende de afgelopen jaren gematigd succes. In het eerste seizoen dat Ed Carpenter Racing uitkwam in de IndyCar, won het een race op de Auto Club Speedway in Fontana. In de hele geschiedenis van het team heeft het ondertussen vijf races op hun naam geschreven. Het team heeft echter nog nooit de bekendste race van de IndyCar, de Indy 500, kunnen winnen. Naast Ed Carpenter waren Spencer Pigot en Ed Jones de coureurs die vorig jaar voor het team reden. Afgelopen seizoen heeft Ed Carpenter Racing geen race gewonnen, of een podiumplek behaald. Het beste resultaat voor het team was vorig jaar een vijfde plaats tijdens de Iowa 300.

Goede verdeling + UPDATE
Met Hülkenberg als ervaren kracht en Van Kalmhout als talentvolle rookie hoopt het team volgend seizoen betere resultaten te kunnen boeken.
Eerder meldde wij dat er geruchten gingen dat van Kalmthout de oval-circuits voor zijn rekening zal nemen en Hülkenberg de rest van de races zal rijden.
Maar naar nu blijkt, volgens tevens goed ingelichte bronnen, zal Rinus van Kalmthout zijn eigen bolide krijgen, en dus het hele seizoen alle races rijden.
Ed Carpenter en Nico Hülkenberg zouden dan de ovals en roadcourses afwisselen!
Carpenter Racing laat in een reactie aan GPLatestNews weten dit bericht nog niet te kunnen bevestigen, het werd echter ook niet ontkend. De managers van de desbetreffende coureurs waren niet bereikbaar voor commentaar.

Alsnog reacties

Naar aanleiding van ons artikel is er enkele dagen na plaatsing alsnog gereageerd door Nico Hülkenberg, Rinus van Kalmthout en Ed Carpenter Racing. Allen ontkennen op dit moment een contract te hebben getekend voor 2020. Wij zijn er echter nog steeds van overtuigd dat binnenkort officieel bekend wordt gemaakt dat deze coureurs bij het team van Ed Carpenter gaan racen. Nico Hülkenberg heeft tot nu toe altijd gezegd dat hij niet open staat voor de IndyCar series. Echter tijdens het weekend van de GP van Brazilië verklaarde hij dat hij de IndyCar series nu wel als een mogelijke toekomst ziet voor zijn racecarrière. Tevens is ondertussen bekendgemaakt dat vaste rijder Spencer Pigot volgend seizoen geen deel meer uitmaakt van het Ed Carpenter Racing team.