Mercedes toont met de W11 de uitdager voor 2020

Het team van Mercedes, de wereldkampioen van de afgelopen jaren, heeft zojuist een computerrender van de W11 gepresenteerd. Afgelopen maandag kwam het team al met de nieuwe livery op de proppen tijdens een presentatie in London. Het Duitse merk rijdt vandaag met de nieuwe W11 op het circuit van Silverstone voor een shakedown, als kick-off richting de wintertest volgende week in Spanje.

Door Joep Rijsman en Denny Kroeze

Rood van INEOS
Naast de bekende kleuren zilver, zwart en groen zit er opnieuw rood in de kleurstelling van het Duitse team. Vorig jaar kleurde de W10 al rood na het overlijden van Niki Lauda. Dit jaar keert de rode ster van Niki Lauda terug, maar komt er ook extra rood bij door bij door de nieuwe sponsor INEOS. Tijdens de presentatie van het nieuwe kleurenschema begin deze week maakte het Duitse team bekend dat het een partnerschap heeft getekend met het bedrijf INEOS voor vijf jaar. De Mercedes W11 heeft door de sponsoring van het chemieconcern een rode airbox gekregen. Ook de endplates zijn gedeeltelijk rood geworden.

Langer verblijf in Formule 1
Door de vijfjarige verbintenis met INEOS lijkt het erop dat het Duitse automerk voor een langere periode in de Formule 1 blijft. Moederbedrijf Daimler zou volgens geruchten na het komende seizoen willen stoppen in de koningsklasse van de autosport. Teambaas Toto Wolff verklaarde tijdens de presentatie maandag echter: “Het is onzin dat we de Formule 1 verlaten, want zoals altijd hebben we ons voor een lange termijn verbonden omdat het voor ons een geweldig marketingplatform is.”

Wintertest
De kampioensformatie staat dit jaar opnieuw aan de start met wereldkampioen Lewis Hamilton en tweede coureur Valtteri Bottas. Na de kick-off in Silverstone komen beide coureurs in actie in actie tijdens de wintertest in Spanje volgende week. Hiervan houden wij van GP Latest News u uiteraard op de hoogte.

Photo's: © Mercedes AMG.