Mercedes geeft bij presentatie eerste blik op auto voor 2020

Het Mercedes F1-team heeft maandag tijdens een presentatie in Londen een eerste blik gegeven op de auto voor het seizoen 2020. Mercedes hoopt met de nieuwe auto haar status als regerend wereldkampioen te behouden, en opnieuw wereldkampioen te worden in 2020. De presentatie werd gepresenteerd in de Royal Automobile Club in Londen, en naast een korte blik op de livery van de ‘W11’ gaf Mercedes ook een belangrijk signaal af dat het van plan is om na 2021 langdurig in de Formule 1 aanwezig te blijven.

Door Joep Rijsman

Mercedes is de afgelopen paar seizoenen een samenwerking aangegaan met INEOS, een Brits bedrijf dat voornamelijk over brandstof gaat. Op maandag liet het Mercedes-team tijdens een presentatie in Londen weten dat het die samenwerking verder doortrekt, waarbij INEOS de komende vijf seizoenen ook een belangrijke sponsor van het F1-team wordt.

De bijdrage van INEOS zou in de buurt komen van wat hoofdsponsor Petronas neertelt, waardoor het Mercedes-team er dus een erg belangrijk financiële partner bij heeft gekregen. De grotere samenwerking met INEOS geldt daarnaast als een belangrijk signaal voor de toekomst van Mercedes in de Formule 1, aangezien het partnerschap tussen beide partijen voor de komende 5 jaar door blijft gaan. Een duidelijk signaal dat Mercedes van plan is om na 2021 nog lang in de Formule 1 aanwezig te blijven, en nog lang als fabrieksteam door zal blijven gaan.

Naast deze belangrijke informatie over de intenties van Mercedes voor de toekomst van de Formule 1, liet het team ook enkele foto’s zien van de livery voor het nieuwe seizoen waarmee het team hoopt met coureurs Lewis Hamilton en Vallteri Bottas het wereldkampioenschap te verdedigen. Op de foto’s gaat het waarschijnlijk om een aangepaste versie van de W9, de auto van 2018, waar de livery van de W11 op is gezet.

De foto’s van de nieuwe livery van Mercedes zijn hieronder te zien: