McLaren toont met MCL35 de uitdager voor 2020

Na Ferrari en Red Bull Racing heeft vandaag ook McLaren de auto voor 2020 gepresenteerd. Het Britse team introduceerde de auto met de naam MCL35 op het hoofdkantoor van McLaren in Woking.

De kleurstelling van de auto is hetzelfde als vorig jaar, echter is deze wel strakker geworden. De blauwe blokken op de motorkap is oranje geworden waardoor de kleurstelling strakker lijkt.

Aansluiting richting top van het veld
De MCL35 is de eerste auto van McLaren die is ontworpen door James Key, de Chief Designer van McLaren die vorig jaar overkwam van Toro Rosso. Het Britse team hoopt met de nieuwe auto en coureurs Carlos Sainz Jr. en Lando Norris de aansluiting te vinden met de drie topteams. Vorig jaar klom McLaren al op naar een vierde plaats bij de constructeurs, het meest succesvolle resultaat voor het Engelse team sinds 2012.

Laatste McLaren met Renault motor
De nieuwe auto van het team is ook voorlopig de laatste met een Renault-motor. Afgelopen jaar maakte McLaren al bekend dat het in 2021 overstapt naar een Mercedes-motor. Deze samenwerking heeft een rijke geschiedenis. In het verleden veroverde McLaren namelijk samen met Mercedes al 4 wereldtitels in de Formule 1 (3 keer bij het individueel kampioenschap, 1 keer bij de constructeurs.)
Wintertest
Carlos Sainz Jr. zal samen met Lando Norris in actie te zien zijn met de MCL35 tijdens de wintertest op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Hiervan houden wij van GP Latest News u uiteraard op de hoogte.