McLaren presenteert als eerste team de auto voor 2021

Zojuist heeft heeft McLaren met de MCL35M de nieuwe auto voor 2021 gepresenteerd. De kleurstelling van de auto heeft een subtiele verandering ondergaan ten opzichte van de auto van vorig jaar, maar behoud wel de iconische papaja oranje en blauw kleurstelling. Het team heeft een nieuw coureursduo waarbij Lando Norris dit jaar wordt vergezeld door Daniel Ricciardo, die overkomt van Renault.

De evolutie van de vorig jaar succesvolle MCL35 heeft als belangrijkste onderdeel een nieuwe motor gekregen. De Renault-motor is ingewisseld voor een kampioenschap winnende Mercedes AMG. Technisch Directeur James Key laat aan onder andere GPLatestNews.nl weten dat dit zonder grote noemenswaardige problemen ging: “Ondanks de beperkte mogelijkheden voor de installatie heeft ons team en onze collega’s bij Mercedes fantastisch werk afgeleverd.” Teambaas Andreas Seidl is trots op zijn team en is klaar voor het nieuwe seizoen. “Samen vormen Lando en Daniel een van de meest competitieve coureurs in de sport. Met deze twee achter het stuur van de MCL35M weten we dat we een team zullen hebben dat zich volledig inzet”, laat de Duitser weten.

Morgen (dinsdag) wordt de nieuwe auto voor het eerst aan de tand gevoeld tijdens een filmdag op het circuit van Silverstone. Lando Norris kijkt uit naar deze eerste kennismaking met de nieuwe auto: “Als voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik al met een Formule 3 auto getest. Morgen gaan we de shakedown doen, maar ik wacht tot de pre-season test en de eerste race in Bahrein voordat ik mijn doelen voor dit jaar ga stellen.” Met Daniel Ricciardo als nieuwe teamgenoot komt er iemand bij met veel ervaring maar desondanks focust Norris zich op zichzelf. “Ik moet de prestaties zelf leveren en ik ga mij niet focussen op de andere kant van de garage”, aldus de jonge Brit.

Sinds het hybride-tijdperk in de Formule 1 heeft Daniel Ricciardo alleen met Renault-motoren gereden. “Ik kijk er naar uit om nu ervaring met de Mercedes-motor op te doen”, laat de Australiër weten. Ricciardo heeft inmiddels al vele online sessies en simulator-uren bij zijn nieuwe team gedaan. De zevenvoudig GP-winnaar voelt zich inmiddels thuis bij McLaren, al kost het wel veel energie. “Ik ben door iedereen welkom geheten en er is echt een gevoel van eenheid en focus”, verteld Ricciardo.

Vorig jaar pakte zijn nieuwe en vorige team een podiumplaats. Bij Renault had Daniel Ricciardo een weddenschap dat er bij Cyril Abiteboul een tattoo zou worden gezet als er een podiumplaats zou worden behaald. “De tattoo is nog niet bij Cyril geplaatst, maar die komt er zeker.” Tijdens de lunch sprak Ricciardo met Zak Brown en hoorde hij dat Zak een hekel aan naalden heeft, dus een gelijkwaardige weddenschap zal niet gebeuren. De Australiër heeft daar inmiddels al een oplossing voor bedacht. "Zak heeft een hele bijzondere autocollectie, dus daar kunnen we misschien wel iets leuks mee doen”, laat Daniel Ricciardo lachend weten.

Photo's: © McLaren Racing
Geschreven door: Denny Kroeze