Max tweede in middagsessie ondanks twee spins

In testweek twee reed Max Verstappen in de middagsessie van de eerste dag de snelste tijd. Sergio Perez reed een tweede middag-tijd. Bottas was het meest productief in de middag, hij legde 90 ronden af na de lunchpauze.

Na de ochtendsessie, waar Robert Kubica het snelste was, hadden verschillende teams een coureurswissel. Bij Red Bull Racing nam Max Verstappen het stuur over van Alexander Albon. De teamgenoot van Verstappen kende weinig ronden in de ochtend na een probleem met de wielophanging van de RB16.

Om 14 uur werd de baan vrijgegeven voor de middagsessie, maar pas na een kwartier kwamen de eerste coureurs de baan op. Door de problemen voor Latifi in de ochtend heeft Williams opnieuw een motorwissel moeten uitvoeren voordat George Russell zijn rondjes kon maken in de middag. In de eerste testweek heeft Williams ook al een Mercedes-motor moeten wisselen. Dit keer waren de problemen te wijten aan een olie lek.

Naast Williams duurt het bij Renault ook lang voordat ze in de middag in actie komen. Pas vlak voor 16 uur komt Esteban Ocon voor het eerst de baan op in de R.S.20, nadat Daniel Ricciardo de ochtend voor zijn rekening nam bij Renault.

De drie topteams maakten in de middagsessie een gelijkwaardige aantal ronden. Bottas 90, Leclerc 80 en Verstappen 84 ronden. Tijdens de middagsessie reden Leclerc en Verstappen net zoals Vettel en Hamilton in de ochtend, een aantal ronden met de prototype-banden van Pirelli.

Laat in de middag werden er nog snelle tijden gereden, met name Max Verstappen reed de snelste tijd van de middag en tweede tijd van de dag. Met een 1:17.347 op de gele medium C3 banden reed Max de snelste Red Bull tijd van de test tot nu toe.

De laatste minuten werd er toch weer een rode vlag gezwaaid, de eerste was voor Max Verstappen vanwege een spin. Kort daarna stond ook Daniil Kvyat aan de kant met z’n Apha Tauri.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.