Marko: ‘Verstappen doet voorlopig geen simulatorwerk voor Red Bull’

In samenspraak met Red Bull’s motorsportbaas Helmut Marko doet Max Verstappen voorlopig geen simulatorwerk voor zijn team. De Nederlander zou volgens Marko bang zijn om besmet te raken met het Corona virus.

Door Denny Kroeze

De angst voor het COVID-19-virus leeft in de gehele wereld, en zo ook in de Formule 1. Wereldkampioen Lewis Hamilton liet zich al testen nadat hij in contact was geweest met een aantal (bekende) personen die, naar later bleek, besmet waren met het virus. Max Verstappen wil alles op alles zetten om zelf niet besmet te raken meldt Helmut Marko aan de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung.

Verstappen blijft voorlopig thuis

“Ik heb telefonisch contact gehad met Max en hij vertelde me dat hij alles wil doen om niet besmet te raken met het virus”, aldus Marko. Verstappen heeft daardoor gekozen om thuis te blijven en niet naar de fabriek van Red Bull Racing in Milton Keynes te gaan. De Oostenrijker vervolgt: “In overleg met Verstappen hebben we afgesproken dat hij thuisblijft en voorlopig geen ontwikkelingswerk voor het team doet in onze simulator. Gelukkig is Max met zijn 22-jarige leeftijd geen risicogroep voor het virus.”


Team Redline’s real racers never quit

De Nederlander probeert zich vanuit zijn huis in Monaco in vorm te houden. Naast sporten houdt Verstappen zich thuis bezig met simracing. Maandagavond komt hij weer in actie met zijn esports team Redline. Verstappen zal in de eerste ronde van ‘Team Redline’s real racers never quit’ strijden tegen bekende namen zoals António Félix da Costa, Lando Norris en Giedo van der Garde. De simrace is maandagavond om 21 uur live te volgen op de YouTube-kanaal van Team Redline.Photo Header: © Red Bull Content Pool.