Marko: "Honda-motor heeft 5000km gedraaid zonder problemen"

De motorsport-adviseur van Red Bull Racing, Dr. Helmut Marko, spreekt over de beste seizoensvoorbereiding bij het team ooit. Hij prijst ook de vooruitgang die motorleverancier Honda heeft geboekt.

Door Denny Kroeze

Tijdens de presentatie van AlphaTauri’s AT01 in het Oostenrijkse Salzburg gaf Marko bij Speedweek toe in lange tijd niet zo tevreden te zijn geweest. 'Deze voorbereiding op het komende seizoen was de beste sinds een lange tijd. Misschien is het zelfs onze beste seizoensvoorbereiding ooit', vertelde de Oostenrijker.

Honda, de motorleverancier van de teams Red Bull Racing en AlphaTauri, heeft afgelopen winter namelijk niet stilgezeten. 'Honda’s nieuwe motor heeft afgelopen winter 5000 kilometer gemaakt op de testbank zonder problemen', vatte Red Bull’s motorsport-adviseur het samen.

Marko roemde echter niet alleen de betrouwbaarheid en prestaties bij Honda, maar ook het aerodynamisch pakket van AlphaTauri en Red Bull Racing. Helmut Marko: 'Met dit pakket kunnen wij (Red Bull Racing, red.) strijden om de wereldtitel.'

De Oostenrijker heeft, naast de prestaties van zijn eigen team, ook een duidelijk doel voor ogen met AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Marko: 'Met de continuïteit binnen het team en de ervaring van de coureurs (...) moeten we vijfde kunnen worden bij het constructeurskampioenschap."

Photo Header: © Red Bull Content Pool.