Kubica snelste in ochtendsessie, Albon derde ondanks weinig ronden

Robert Kubica heeft tijdens de start van de tweede testweek de snelste tijd gereden in de ochtend. De Pool reed op de zachtste banden een tijd van 1:16.942. Alexander Albon stond lange tijd in de pits, maar wist in het laatste half uur de derde tijd te noteren op de harde C2-banden.

De tweede testweek in Barcelona begon rustig. Carlos Sainz kwam als eerste de baan op en Lewis Hamilton legde vanaf het begin al vele ronden af. De Brit kwam samen met Sebastian Vettel ook in actie met ongemarkeerde Pirelli-banden. De Italiaanse bandenleverancier test deze week speciale banden voor de banking van circuit Zandvoort. Alle Formule 1-teams hebben van Pirelli twee sets van de prototype-banden ter beschikking gekregen.

Na een kleine spin van Kubica veroorzaakte Sebastian Vettel de eerste rode vlag na twee uur testen. De Duitser spinde in bocht acht waardoor er veel grind op de baan kwam. De Ferrari-coureur kon zijn weg vervolgen maar de baancommissarissen konden aan de slag om het grind van de baan te vegen.

Red Bull Racing kwam met Alexander Albon weinig in actie. Na een installatieronde ging het Oostenrijkse team aan de slag met de auto en moest de vloer van de auto af. Volgens het team was dit volgens plan, maar ook gingen de geruchten dat er problemen waren met de Honda-motor. Naast Red Bull ging ook bij zusterteam AlphaTauri de ochtend niet vlekkeloos en de auto was lang in de pitbox te vinden.

Met nog 85 minuten op de klok werd de tweede rode vlag veroorzaakt door Nicholas Latifi. De Williams bleef vast zitten in de vierde versnelling en de debutant parkeerde zijn auto in het gras. Nadat de Williams-auto terug was bij het team mochten de coureurs met nog iets meer dan een uur op de klok weer de baan op. Gelijk kwamen Albon en Gasly in actie om tijd goed te maken.

Veel ronden legde Albon niet af, de teller kwam slechts op 29. In het laatste half uur bracht de Red Bull-coureur opnieuw een bezoek aan de pits, waar het team aan het werk was met de voorwielophanging. De monteurs vormde een muur voor de auto om pottenkijkers tegen te gaan. Lang was de Thaise Brit niet in de pits en verbeterde zijn tijd in het laatste kwartier naar een derde tijd op harde banden.

Infographics Data: © Formula 1, Tata Communications, Pirelli.
Photo Header: © Alfa Romeo Racing ORLEN.