Kimi Räikkönen rijdt snelste tijd op tweede testdag, Mercedes kilometervreter

Aan het einde van de tweede testdag klokte Kimi Räikkönen de snelste tijd. Hij reed zijn snelste ronde op de zachtste band die beschikbaar is deze week. Hij werd kort gevolgd door Sergio Pérez en Daniel Ricciardo. Mercedes was verreweg het meest productief van de teams en legde de meest rondes af, namelijk 183 rondes.

Door Patrick Wuite en Joep Rijsman

Na de lunchpauze vonden enkele rijderswissels plaats. Sebastian Vettel wisselde van plaats met Charles Leclerc en maakte zijn debuut in de SF1000, de nieuwe auto van Ferrari. Vettel had eigenlijk gisteren al moeten rijden, maar moest passeren wegens een verkoudheid.

Ook andere teams wisselden ‘s middags van coureur. Ocon nam plaats in de Renault en Bottas verving Hamilton in de Mercedes. Na een klein probleem met de motor kon Renault toch een redelijk productieve sessie in de middag afwerken, maar Mercedes maakte opnieuw de meeste kilometers. In totaal legde het team 183 rondes af, oftewel meer dan 2 volledige Grand Prix-afstanden.

Alexander Albon had een redelijke middag, nadat hij in de ochtend opgehouden werd door problemen met zijn stoeltje. De Red Bull-coureur legde in totaal 134 rondes af.

Haas-coureur Romain Grosjean spinde van de baan in bocht 4, maar kon snel zijn weg vervolgen. Voor Mercedes eindigde de donderdag met een domper. Het team moest de dag vroegtijdig beëindigen door een elektrisch probleem met de auto. Ook voor Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen eindigde de tweede testdag in mineur. Zijn auto viel stil, en daarmee veroorzaakte hij de eerste code rood van het seizoen 2020.

Morgen komt Red-Bull coureur Max Verstappen weer in actie voor alweer de laatste dag van de eerste testweek. Wij van GPLatestNews.nl zijn hier uiteraard bij, en houden u op de hoogte van de laatste actie deze week op het zonnige Circuit de Catalunya.