​Jos Verstappen overweegt weer te gaan racen

Nadat Jos Verstappen zich lange tijd gefocust heeft op de carrière van zijn zoon Max, overweegt de voormalig Formule 1-coureur om weer zelf te gaan racen. Dat laat de vader van Max Verstappen weten aan de krant ‘De Limburger’.

Afgelopen dinsdag plaatste Jos Verstappen op Instagram een foto waar op te zien was dat hij in een Porsche GT3 zit. Tevens was te zien dat er een racestoeltje werd geschuimd voor hem.
Aan de Limburgse krant laat Jos weten dat hij overweegt om weer te gaan racen. “Het is gewoon leuk. Ik ben benaderd voor dit project en de eerste indrukken zijn goed.”

Photo: © Instagram Jos Verstappen

De laatste grote race van Jos Verstappen was tijdens de 24 uur van Le mans in 2009. Daarna was Jos nog éénmaal actief in de autosport tijdens de City Challenge Baku in 2012 samen met gelegenheidsteamgenoot Jacques Villeneuve. Tijdens de 24 uur van Le Mans in 2008 pakte Verstappen de zege in de LMP2-klasse met Van Merksteijn Motorsport. Max was toen actief in de karts en werd dat jaar Belgisch en Benelux kampioen. Na de 24 uur van Le Mans focuste Jos zich volledig op de racecarrière van zijn zoon. Door de begeleiding van Jos doorliep Max een uitstekende leerschool op weg naar de Formule 1.


Nu zijn zoon zeer succesvol is in de topklasse van de autosport heeft Max minder begeleiding nodig van zijn vader.
Jos Verstappen: “Max is gesetteld in de Formule 1. Ik hoef daar niet meer altijd bij te zijn. Samen met Raymond Vermeulen hebben we dat prima voor elkaar. Ik heb dus wat meer tijd om me met andere zaken bezig te houden”.


Begin dit jaar gingen vader en zoon samen een aantal dagen rijden over het circuit van Portimão. “Dat beviel prima, al kan ik natuurlijk niet tippen aan Max”, laat Jos weten aan De Limburger. Of dit smaakt naar meer, met daarbij een terugkeer in de autosport weet Verstappen nog niet: “misschien wordt het wat, misschien niet.” Als de Nederlander terugkeert in de autosport zal dat in de lange afstandsraces zijn. “Dat ligt me het beste nu. Van sprintraces moet ik het niet meer hebben. Een beetje competitie kan geen kwaad. Dat blijft toch altijd in me zitten”, aldus Jos Verstappen.


Photo Header: © Red Bull Content Pool