IndyCar meimaand begint dit weekend met IMS Road Course

De maand mei staat in de Amerikaanse racerij in het teken van racen op Indianapolis. Voordat de Indy 500 op de planning staat gaan de IndyCar-coureurs eerst dit weekend racen op de Road Course van de Indianapolis Motor Speedway. Rinus van Kalmthout bewaart er goede herinneringen aan.

De Road Course van de Indianapolis Motor Speedway gaat gedeeltelijk over de beroemde oval van de Indy 500, maar daarnaast wordt ook de bochtige binnenbaan van het circuit gebruikt. De lengte van de baan is 3,9 kilometer en heeft 14 bochten.

Voor Rinus van Kalmthout is de IMS Road Course de thuisbasis van zijn eerste pole position, eerste podium en eerste overwinning in het IndyCar-kampioenschap. De Nederlander laat vooraf aan het weekend weten: "Ik kijk er erg naar uit om weer te racen op het Indianapolis Motor Speedway Road Course! Het is natuurlijk de plek waar ik mijn eerste race won en het is geweldig om terug te komen als eerdere winnaar. Hopelijk verdubbelen ze dit jaar! Ik kan niet wachten om de Indy 'Month of May' te beginnen. Ik ben klaar voor het avontuur!"

De GMR Grand Prix op Indianapolis Motor Speedway Road Course start vrijdag met de kwalificatie om 22 uur NL-tijd. De race kent 85 ronden en start zaterdag om 21:30 uur NL-tijd. Beide is te zien via Ziggo Sport Racing.

Photo Header: © Ed Carpenter Racing
Geschreven door: Denny Kroeze