Hülkenberg over Red Bull: ‘Het is stil’

Nico Hülkenberg heeft aan het Oostenrijkse ServusTV laten weten dat hij de laatste weken weinig contact heeft gehad met Red Bull Racing, waarmee zijn kansen op een terugkeer in de Formule 1 in 2021 lijken te slinken.

De Duitser kwam eind vorig jaar zonder Formule 1-stoeltje te zitten omdat Renault voor Daniel Ricciardo en Estaban Ocon koos. Dit seizoen kon Hülkenberg drie keer invallen bij Racing Point omdat beide coureurs op verschillende momenten niet mochten racen aangezien ze besmet waren met het corona-virus. Na zijn invalbeurten werd de naam van Nico Hülkenberg meermaals genoemd als vervanger van de ondermaats presterende Alexander Albon bij Red Bull Racing. Red Bull Racing liet al eerder weten pas na het seizoen een besluit te gaan nemen over wie het stoeltje naast Max Verstappen in 2021 gaat innemen. Volgens teambaas Christian Horner gaat dit tussen Alexander Albon, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg.

Op de vraag van ServusTV of hij een contract heeft getekend antwoordde de voormalige Renault-coureur: “Ik heb een nieuw contract getekend, namelijk een hypotheek en een contract voor een spaarrekening! Nee, dat is een grapje hoor, op dit moment is het weer wat stiller geworden."

Op de vraag of de Duitser ook nog andere opties heeft buiten Red Bull Racing zei Hülkenberg: “Je weet nooit wanneer er een kans zich voordoet. De laatste keer was het super spontaan. We weten hoe onvoorspelbaar de situatie is en daarom blijf ik fit. Voor veel teams zijn de beslissingen [voor 2021] al genomen. Ik had twee kansen [in 2020] en pakte ze aan. Ik heb contact met een aantal mensen. De eerste gesprekken voer ik zelf. Ik zal nu moeten wachten tot er contact met me wordt opgenomen.”

Geschreven door: Denny Kroeze
Photo Header: © Racing point