​Horner: ‘Stapje dichterbij de Mercedes’

Na afloop van de Grand Prix van de Eifel is teambaas Christian Horner tevreden met het resultaat van Max Verstappen. De Nederlander werd tweede achter Lewis Hamilton. “We zitten nu dichter op de Mercedessen dan een paar races geleden”, laat Horner weten voor de camera’s van Sky Sports.

Lewis Hamilton won de race op de Nürburgring terwijl teamgenoot Bottas uitviel. Max Verstappen bleef redelijk in de buurt van Hamilton, maar kon niet de strijd met hem aangaan. Horner: “We zijn nog niet snel genoeg, maar we zijn dit weekend wel een stapje dichterbij Mercedes gekomen.” De twee coureurs vooraan het veld hadden een ruime voorsprong op de rest van het veld. Voordat de safetycar de baan op kwam zat er bijna een minuut tussen Verstappen en de coureurs de streden voor een derde plaats. “We hadden in het begin van de race een goed tempo. In de eerste en tweede sector waren we competitief, alleen in de derde sector was Mercedes duidelijk sneller”, laat de teambaas van Red Bull Racing weten.

Christian Horner is ondanks de uitvalbeurt van Alexander Albon positief gestemd voor de komende races. “We zitten er dit weekend duidelijk beter bij en dit is bemoedigend voor de races die we nog te gaan hebben”, aldus Horner.

Geschreven door: Denny Kroeze.
Photo Header: © Red Bull Content Pool