Horner: ‘Slechts 40 procent van de RB16B zal nieuw zijn’

De Formule 1 auto’s voor 2021 zullen grotendeels een evolutie zijn van de auto’s van dit jaar door het uitstellen van nieuwe regelgeving. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, laat aan motorsport-total.com weten dat de auto voor volgend jaar voor meer dan de helft hetzelfde zal zijn als dit jaar.

"Ik zou zeggen dat 60 procent van de auto afkomstig is van onze huidige RB16. Zeer veel onderdelen worden ook nog het komende jaar ingezet. We hebben dus al een behoorlijke basis", vertelt Christian Horner.

“We kennen onze zwakken plekken in vergelijking met onze concurrenten. Daarom gaan we ons juist op die punten richten deze winter”, laat de teambaas van Max Verstappen weten. Doordat de regels bijna niet veranderen verwacht Horner dat Mercedes opnieuw erg sterk zal zijn.

Met behulp van het bevriezen van componenten en een token-systeem wordt de verdere ontwikkeling ernstig beperkt. De regelgeving rondom de onderzijde van de auto is vastgesteld en daarom testte Red Bull op de vrijdag in Abu Dhabi alvast de nieuwe bodemplaat voor 2021.

“Ik denk dat veel van het chassis hetzelfde zal blijven. Zowel de ophanging als de versnellingsbak zullen we ook volgend jaar gaan gebruiken”, laat Horner weten. Alleen het uiterlijk van de auto zal een beetje veranderen, ofwel op aerodynamisch vlak van de auto. Door de invoering van het budgetplafond vanaf 2021 zullen de teams ook in de toekomst meer gefocust zijn op doorontwikkeling van de auto.

Red Bull Racing heeft in feite een sterk pakket en gaat daarom de uitdaging aan. De RB16 presenteerde zich echter, zeker in het begin van het seizoen, als diva. Max Verstappen en Alexander Albon hadden moeite om de auto op de baan te houden.

Op de vraag of de eigenaardigheden van de auto in de loop van het seizoen zijn opgelost laat Horner weten: “Ik denk dat je kunt zien dat onze auto de afgelopen maanden over het algemeen veel dichter bij de Mercedes is gekomen. Dat geeft ons vertrouwen.”

Photo Header: © Red Bull Content Pool