Honda: "motor van Max ging in veilige modus"

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie in Italië kon Max Verstappen geen tijd neerzetten door problemen met de Honda motor. De Nederlander riep over de boordradio: "no power, no power". Hierdoor start de Nederlander op zondag achteraan. De Japanse motorleverancier van Red Bull Racing reageert nu op de motorproblemen van Verstappen.

De technisch directeur van Honda's Formule 1 afdeling Toyoharu Tanabe stelt dat de motor van Verstappen in een beschermmodus ging. "Max was niet in staat om een tijd te rijden in Q1. Verstappen had extreme wielspin op een kerb, en hierdoor gingen de toeren van de motor omhoog. Door de verhoging ging de Honda motor in een veilige modus en werd er vervolgens een FIA-systeem ingeschakeld waardoor de motor minder vermogen produceerde", aldus Toyoharu Tanabe.

Max Verstappen rijdt dit weekend voor het eerst met de nieuwe Spec 4-motor van Honda. Hierdoor zou Verstappen al achteraan moeten starten door een overschrijding van de maximale aantal motoren per Formule 1-seizoen. Uit de verklaring van Red Bulls motorleverancier lijkt het dat de Nederlander zonder problemen de race kan starten op zondag.