Alpha Tauri presenteert F1-auto 2020

Vandaag heeft het team van Alpha Tauri de auto voor 2020 aan de wereld getoond. Vanuit Hangar 7 in Salzburg presenteerde het Oostenrijkse team de nieuwe auto, die de naam AT01 zal hebben. De nieuwe livery van Alpha Tauri heeft een vernieuwde look met een compleet nieuw kleurenschema. Het nieuwe kleurenschema is donkerblauw met wit, en heeft een groot Honda-logo op de zijkant. Voor het team van Alpha Tauri was de lancering van de nieuwe auto extra speciaal, omdat het team onlangs van naam is veranderd. Met de nieuwe naam Alpha Tauri hoopt het juniorteam van Red Bull Racing het meest stijlvolle team op de grid worden, aangezien Alpha Tauri ook de naam van het officiële kledingmerk van Red Bull is.

Door Denny Kroeze en Joep Rijsman

De presentatie van de auto was erg spectaculair en werd gehouden in Hangar 7 in Salzburg. Naast de presentatie vond er ook een modeshow plaats. Hierbij werd het kledingmerk van Red Bull meteen aan het publiek gepresenteerd.

Het team van Dieter Mateschitz ging de afgelopen jaren door het leven als Scuderia Toro Rosso, maar diende in 2019 een verzoek in voor een naamswijziging. Deze naamswijziging werd goedgekeurd door alle teams, waardoor Toro Rosso nu verdergaat als Alpha Tauri, wat ook te boek staat als het kledingmerk van Red Bull. Hiermee wordt het team door de naamswijziging nog meer een zusterteam van Red Bull Racing, aangezien het per direct het kledingmerk van Red Bull promoot.

Met de naamswijziging hoopt Alpha Tauri voort te bouwen op de goede resultaten die in 2019 werden geboekt. Het team kende toen een geweldig jaar, en het eindigde het jaar met een zesde plaats bij de constructeurs. Het team haalde zelfs 2 podiumplaatsen in Duitsland in Brazilië.

De coureursopstelling van Alpha Tauri blijft vooralsnog ongewijzigd, en met Pierre Gasly en Danill Kvyat heeft het juniorteam van Red Bull Racing 2 ervaren coureurs in huis. Alpha Tauri zal zijn pijlen richten op de vierde plaats in de constructeurstitel en hoopt het gevecht aan te gaan met de top van het zeer competitieve middenveld van de Formule 1.

Meer lezen over de geschiedenis van dit bijzondere team? Bekijk dan ook ons artikel over de geschiedenis van ‘Toro Rosso: van Minardo tot Alpha Tauri’ via DEZE link.