Hamilton snelste in 2e vrije training USA, Verstappen P3 (UITSLAG)

De tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begon met een iets aangenamere temperatuur in tegenstelling tot de koude eerste vrije training.

Ook tijdens deze training hadden alle rijders de beschikking over twee sets van de prototype-banden voor 2020! George Russell, die in VT1 zijn auto nog moest afstaan aan Nicholas Latifi, ging meteen de baan op.
Al vroeg in de training wapperde de rode vlag! Romain Grosjean was de boosdoener, hij verloor in de eerste sector de achterkant van de Haas waarna hij van de baan schoof en de muur raakte. De voorzijde van de auto was flink beschadigd.

Terwijl het licht inmiddels weer op groen was gegaan stuurde Max Verstappen z'n Red Bull naar de tweede tijd. De Nederlander moest +0.280s toegeven op de snelste tijd van Leclerc. Ook in z’n volgende poging reed Max snel, de tweede sector zelfs als snelste. In de derde sector moest de Nederlander een beetje inhouden vanwege een langzamer rijdende Williams.

Antonio Giovinazzi spinde met z'n Alfa Romeo van de baan in de tweede sector. De Italiaan wist z'n auto wel uit de muur te houden. Vettel en Bottas reden een snelle ronde op de zachte band. Vettel ging naar P1 met een 1:33.890. Bottas moest +0.187s toegeven op de Duitser. Leclerc ging op de zachte band harder dan Vettel en is daarmee de nieuwe nummer 1.

Hamilton ging op zijn beurt drie tienden sneller dan Leclerc en was daarmee nu de snelste man op COTA. De Mercedes won vooral in de laatste sector veel tijd op de Ferrari's. Hamilton had ook een ideale slipstream op het lange rechte stuk. Deze voorsprong gaf dus een beetje een vertekend beeld.

Het wachten was op beide Red Bulls om een snelle ronde te rijden op de rode banden. Alexander Albon had eerder met de test banden gereden en Verstappen gebruikte vooralsnog allen de gele medium band. Helaas voor Alex werd zijn tijd geschopt vanwege het overschrijden van de track-limits. De tijd van Verstappen was, met drie tiende achterstand op Hamilton, goed voor een derde plaats.

Sebastian Vettel die op bijna exact hetzelfde punt van de baan spinde als waar hij vorig jaar vroeg in de race achterstevoren kwam te staan. De Duitser kon z'n weg snel weer vervolgen. Ook Daniil Kvyat neem een kleine omweg, de Rus kon ternauwernood het grind vermijden. Terwijl Lance Stroll en Carlos Sainz er in de laatste ronden nog een spannend gevecht van maakten sloten Hamilton, Leclerc en Verstappen deze training af als top 3.

Bekijk hier de complete uitslag van de tweede vrije training in Austin:

Infographics Data: © Formula 1, Tata Communications.
Photo Infographic: © Red Bull Contentpool.
Photo Header: © Mercedes-AMG F1 Team.