​Hamilton sneller dan Verstappen in FP2 in Portugal (+ UITSLAG)

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd in de tweede vrije training in Portimão genoteerd. Max Verstappen was slechts 0,143 seconden langzamer dan de Brit, maar leek in de long-runs sneller dan de Mercedes-coureur.

Door een loszittende putdeksel begon de tweede vrije training in Portimão 10 minuten later dan gepland, maar nadat de wedstrijdleiding de baan vrij gaf, was het Esteban Ocon die als eerste de baan op kwam. Alle coureurs beginnen de sessie op de medium-banden.

Na 10 minuten training komt Verstappen de pits binnen terwijl hij klaagt over de boordradio. Volgens de Red Bull Racing-coureur werken de remmen niet goed door een probleem aan het brake-by-wire-system van de auto. Gelukkig verliest de Nederlander niet veel tijd want met nog 45 minuten op de klok keert hij alweer terug op de baan met medium-banden onder de auto. Gelijk pakt Verstappen ook de snelste tijd over van Bottas.

De zachte banden worden na 20 minuten training van stal gehaald. Valtteri Bottas en daarna Lewis Hamilton nemen de snelste tijd van Verstappen over. Naast de Mercedes-coureurs hebben ook andere coureurs de rode banden onder de auto laten zetten en Carlos Sainz en Fernando Alonso schuiven op naar P3 en P4.

Ook Verstappen begint in het laatste half uur aan een kwalificatierun op de zachtste banden. Na een paarse eerste sector lukt het hem niet om dit door te zetten naar de tweede en derde sector. Hierdoor komt de Nederlander 0,143 seconden te kort op Hamilton in zijn eerste snelle run en noteert de tweede tijd. Teamgenoot Sergio Pérez kan Verstappen en Mercedes niet volgen in een kwalificatierun en de Mexicaan noteert slechts op de tiende plaats.

Achterin het veld is Mick Schumacher meer dan een seconde sneller dan zijn teamgenoot Nikita Mazepin. De Duitser laat zijn team via de boordradio weten dat hij iets raars merkt aan de motor, maar blijft wel buiten op de baan. In het laatste kwartier maken alle coureurs zich op voor een racesimulatie als voorbereiding op de zondag. In de long runs lijkt Verstappen sneller dan Lewis Hamilton, al blijft Bottas ook in de buurt van de Nederlander. Er werden overigens van vele coureurs -waaronder Verstappen en Hamilton- de tijden van afgenomen doordat ze in bocht 1 en bocht 4 de track-limits overschreden.

Zaterdagmiddag om 13 uur Nederlandse tijd begint de laatste vrije training als laatste voorbereiding voor de kwalificatie die om 16 uur start.

Bekijk hier de complete uitslag van de tweede vrije training in Portugal: