Hamilton klokt snelste tijd tijdens eerste dag wintertest, Verstappen zeer productief

Op de eerste dag van de wintertesten heeft Lewis Hamilton de snelste tijd neergezet. Valtteri Bottas zette een tweede tijd neer voor Mercedes, gevolgd door Sergio Pérez van Racing Point. Max Verstappen zette uiteindelijk de vierde tijd neer.

Door Joep Rijsman en Patrick Wuite

De ochtend in Barcelona

De dag begon redelijk fris, maar wel met een strakblauwe lucht boven het Circuit de Catalunya. Om 9 uur gingen de eerste auto’s naar buiten. George Russell was de eerste man op de baan. Dit in sterk contrast met vorig jaar, aangezien Williams de auto toen niet op tijd klaar had voor de wintertest. Hierna begon een zeer productieve testdag.

Nadat verschillende teams een aantal installatieronden hadden afgelegd, kwamen veel teams naar buiten met een ‘hekwerk’ om de aerodynamica te meten. Kort daarna kwamen de eerste serieuze rondetijden op het bord. Naast enkele kleine momenten waarbij coureurs even buiten de baan gingen, waren er geen noemenswaardige incidenten. Aan het eind van de ochtend was Valtteri Bottas de snelste man op de baan. Max Verstappen zette de derde tijd neer.

De middag in Barcelona

Na de lunchpauze werd de middagsessie afgetrapt door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, die van plaats wisselde met Bottas (een coureurswissel vond ook plaats bij Williams, Racing Point, en Renault.) Hamilton begon bij aanvang van de middag direct serieuze tijden neer te zetten. Aan het eind van de middag klokte hij de snelste tijd. Max Verstappen eindigde de testdag met de vierde tijd, en legde het meeste aantal rondes af.

Naast enkele kleine uitstapjes van coureurs, een aantal spins van Verstappen en een kort motorprobleem van Kvyat was het een relatief rustige dag. Er was zelfs geen enkele rode vlag te melden aan het einde van de dag.

GPLatestNews houdt u de hele week op de hoogte van de voortgang van de wintertesten. Morgen zijn wij er weer met een verslag en korte updates, houdt goed onze Social Media in de gaten.

Photo's: © Mercedes AMG.