GP Imola & Hongarije gratis te kijken via Youtube Sky Duitsland

De Grand Prix van Emilia Romagna, de eerstvolgende race op het circuit van Imola is gratis te bekijken via het YouTube-kanaal van Sky Duitsland. Daarnaast zal de Duitse Formule 1 rechtenhouder ook de Grand Prix van Hongarije op dezelfde manier gratis beschikbaar stellen.

Sinds 2021 zijn de Formule 1 uitzendrechten in handen van Sky Duitsland. Daarvoor was de Formule 1 op het open kanaal van RTL Duitsland te zien. Met de aankoop van de rechten door Sky werd er contractueel afgesproken dat een vier races per jaar openbaar beschikbaar zouden moeten blijven. Hierdoor kreeg RTL Duitsland de afgelopen jaren toch de kans om een viertal races live uit te zenden. Echter werd begin dit jaar bekend dat RTL zich terugtrok en hier niet mee verder zou gaan.

Lang is onduidelijk gebleven hoe Sky Duitsland de vier races toch voor iedereen beschikbaar zou maken, echter is nu bekend hoe in ieder geval twee races voor iedereen te zien zijn. De Grand Prix van Emilia Romagna op zondag 21 mei is net zoals de Grand Prix van Hongarije op zondag 23 juni live te zien op het YouTube-kanaal van Sky Sport , op skysport.de en via de Duitse Sky Sport-app.

Voor de Nederlandse fans zonder Viaplay, F1TV of andere aanbieder een interessante oplossing om toch gratis live Formule 1 te kijken. Het is op dit moment nog onduidelijk of deze YouTube-stream voor iedereen ter wereld te bekijken valt. Het is namelijk mogelijk dat Sky Duitsland een regioblokkade op de video's zet. Indien je gebruik wilt maken van de YouTube-stream en er zit een geo-block op, raden wij je aan om een VPN te installeren.

De VPN-aanbieder koppelt je aan een nieuw IP-adres dat je deelt met anderen en dat regelmatig wisselt. Je internetactiviteiten zijn zo moeilijker naar jou te herleiden. Je kunt iedere keer dat je VPN inschakelt, kiezen uit een land. Voor anderen lijkt het dan dat je in dat land bent. Je zult in dit geval voor Duitsland moeten kiezen.
Er zijn betaalde en gratis VPN-aanbieders en meer informatie is te vinden via VPN Gids.

Photo Header: © Red Bull Content Pool
Geschreven door: Denny Kroeze