GP Canada geschrapt, GP Turkije terug

De Grand Prix van Turkije is terug op de Formule 1 kalender. Daarmee komt de Grand Prix van canada definitief te vervallen. Op 13 juni wordt er op het circuit van Istanbul Parc gestreden om de grote prijs van Turkije.

Net als vorig jaar wordt er dit jaar geen wedstrijd op Canadese bodem gereden vanwege de Corona pandemie. Wel staat de Grand Prix gepland voor het komende jaar (2022) en de twee opvolgende jaren (2023 en 2024). De organisatie van de Canadese Grand Prix in Montreal heeft een verlenging van het huidige contract getekend van twee jaar.

Vanwege de geldende reisbeperkingen die op dit moment van kracht zijn in Canada werd het voor het Formule 1 circus een onmogelijke opgave om het land te betreden zonder zich te moeten houden aan de verplichte 14 dagen durende quarantaine. Vandaar dat de beslissing genomen is om de kalender aan te passen.

Turkije keert daarmee terug na een enerverende natte race in 2020 waarin Lewis Hamilton uiteindelijk aan het langste eind trok. Daarmee sleepte de Mercedes coureur z'n zevende wereldtitel binnen en evenaarde het record van Michael Schumacher.

"Al hoewel het zeer teleurstellend is dat we dit jaar wederom niet in Canada aanwezig kunnen zijn, zijn velen van ons ook verheugd om wederom in Turkije te kunnen rijden," aldus Formule 1 baas Stefano Domenicali.

"Veel fans zijn zeer verheugd met de start van dit seizoen en kunnen er op rekenen dat we ook op Istanbul Parc fantastische gevechten kunnen verwachten."

Foto header: © Red Bull Contentpool.