FOTO’S: Red Bull Racing presenteert RB16B

Zojuist heeft Red Bull Racing de nieuwe auto van Max Verstappen gepresenteerd. De RB16B is een evolutie van de vorig jaar ingezette RB16.

De nieuwste auto van het team lijkt grotendeels op de auto van vorig jaar. De regels voor het huidige jaar zijn namelijk slechts op elke punten aangepast. Elk Formule 1-team mag twee tokens inzetten om de auto te verbeteren. Teambaas Christian Horner gaf eerder al aan dat de RB16B voor 60% gelijk is aan de auto van vorig jaar. Het chassis van de auto is gelijk aan die van vorig jaar. Hierdoor heeft de auto de naam RB16B gekregen en niet RB17.

De RB16B maakt zoals eerder vermeld woensdag zijn eerste meters op het circuit van Silverstone waarbij naast Max Verstappen ook zijn kersverse nieuwe teamgenoot Sergio Pérez in actie komt. De shakedown is onderdeel van een filmdag waarbij het team maximaal 100 kilometer mag afleggen. Vandaag rijdt Pérez met de oudere RB15 in Silverstone als gewenning aan zijn auto en team.

In het laatste jaar dat Red Bull Racing ondersteuning van Honda krijgt wordt de nieuwe auto voorzien van een motor die eigenlijk pas in 2022 zou worden ingezet. Honda's F1-afdeling zet alles op alles om met goede resultaten de Formule 1 te verlaten. Begin volgend jaar komt er een laatste upgrade van de motor voordat Red Bull de motorenafdeling van Honda overneemt. In 2022 zal de auto niet RB17 worden genoemd maar RB18.

Bekijk hier de beelden van de nieuwe RB16B