FOTO’S: AlphaTauri presenteert de AT02

Na McLaren is AlphaTauri het tweede team dat de auto voor 2021 heeft gepresenteerd. Tijdens een online presentatie van de AT02 werd duidelijk dat de livery voor een klein deel is aangepast. Daarnaast heeft de auto meer gelijkenis gekregen met de Red Bull van vorig jaar.

Het Italiaanse team won vorig jaar met de AT01 hen thuisrace in Monza. Grand Prix-winnaar Pierre Gasly rijdt ook dit jaar voor het team en heeft met Yuki Tsunoda een nieuwe teamgenoot gekregen. De jonge Japanner is door middel van het Red Bull Junior Team en Honda’s Young Driver Programme ondersteund richting de Formule 1. Vorig jaar werd Tsunoda derde in het Formule 2-kampioenschap.

De nieuwe AlphaTauri AT02 vertoont dus meer gelijkenis met de RB16, de auto waar Red Bull Racing vorig jaar mee racete. Dit komt mede doordat er in de huidige Formule 1-regelgeving de mogelijkheid bestaat om onderdelen te gebruiken die leveranciers al in 2020 hebben gebruikt en ontwikkeld. Daarnaast heeft het team uit Faenza twee tokens ingezet om de neus van de auto te vernieuwen. Teambaas Franz Tost gaf eerder bij Motorsport-magazin.com aan dat het team wel met dezelfde achterwielophanging en versnellingsbak als vorig jaar rijdt.

Het Italiaanse team rijdt dit jaar voor het laatst met de krachtbron achterin de auto onder de naam van Honda. De Honda-motor wordt vanaf 2022 overgenomen door Red Bull Powertrains. Het Oostenrijkse merk zal vanaf volgend jaar dus de motor in eigen beheer hebben.

Photo's: © Red Bull Content Pool
Geschreven door: Denny Kroeze

Bekijk hier de beelden van de nieuwe AlphaTauri AT02: