​F1-GP van Italië met publiek!

Goed nieuws voor de Formule 1 fans die naar Monza willen. De Formule 1-organisatie heeft bekend gemaakt dat de Grand Prix van Italië zal verreden gaan worden met publiek. Het circuit in Monza zal niet compleet gevuld worden met publiek, maar slechts met de helft van de normale capaciteit.

De Italiaanse Grand Prix vindt plaats op het Autodromo Nazionale Monza op 12 september. Een bijzonder moment, want de GP zal precies honderd jaar na de eerste Italiaanse Grand Prix van 1921 in Montichiari (Brescia) worden gehouden. Met de toelating van fans op de tribunes krijgt de Autodromo Nazionale Monza hopelijk wat van de sfeer terug krijgt waar Monza bekend om staat.

Wel zijn er strikte regels voor de fans. De lokale overheid heeft bepaald dat het circuit van Monza alleen toegankelijk zal zijn voor mensen met een EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het EU DCC via CoronaCheck App. Daarnaast wordt er slechts 50% van de publiekscapaciteit toegelaten en blijven er afstandsregels van kracht.

Het publiek zal alleen bestaan uit gevaccineerde mensen, of die genezen zijn van Covid-19 of mensen met een negatief testresultaat. Naast de Italiaanse fans zijn ook fans uit andere landen welkom, mits die landen afspraken hebben gemaakt met Italië en zijn goedgekeurd door Italië.

Tijdens de Italiaanse Grand Prix zal ook de tweede sprint-kwalificatie-race worden georganiseerd. Deze vindt plaats op zaterdag 11 september om 16.30 uur. Het nieuwe format zal de startgrid voor de Grand Prix op zondag bepalen.

Photo Header: © Red Bull Content Pool
Geschreven door: Denny Kroeze