F1: GP Toscane 13-09-2020

Autodromo Internazionale del Mugello

De allereerste Grand Prix van Toscane wordt verreden op het circuit van Mugello. Eerder werd er al getest door de Formule 1, maar nog nooit een Grand Prix georganiseerd.

Het circuit in Italië is eigendom van Ferrari en wordt tevens door het team gebruikt als testcircuit. Autodromo Internazionale del Mugello is in zijn huidige vorm in 1974 gebouwd en heeft 15 bochten die bijna allemaal medium tot hoge snelheidsbochten zijn. Het circuit van Mugello ligt in de Toscaanse heuvels en kent vele hoogteverschillen. De baan is een ‘old-school’ circuit doordat het vrij smal en hobbelig is. Het heeft een vrij technische lay-out en de twee snelste bochten, genaamd Arrabbiata, worden waarschijnlijk vol gas genomen waardoor er in de F1 snelheden van ongeveer 260 kilometer per uur wordt gehaald. De complete lengte van Autodromo Internazionale del Mugello is 5.245 km.

Het onofficiële Formule 1-baanrecord staat sinds 2004 op naam van Rubens Barrichello, die in zijn Ferrari een tijd reed van 1:18.704. Deze baanrecord zal waarschijnlijk tijdens de Toscaanse Grand Prix worden verbeterd.

Photo Header: © Formula 1.com.
Infographics Data:© Formula 1.com

Een ronde meerijden over Mugello kan je hier zien: