F1: GP Spanje 22-05-2022

Circuit de Barcelona-Catalunya, Montmeló

De Grand Prix van Spanje wordt gehouden op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló nabij Barcelona en organiseert naast een Grand Prix ook regelmatig de wintertests voor de Formule 1.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is een Spaans racecircuit in Montmeló, nabij Barcelona in Catalonië en staat sinds 1991 op de Formule 1-kalender.

Naast de race staat het circuit ook bekend als test-circuit. Voordat het raceseizoen begint komen de teams naar Barcelona om de nieuwe auto’s te testen. Het klimaat en de mix van langzame en snelle bochten maakt het ideaal om de auto’s hier te testen.

In 2006 slaagde Fernando Alonso in zijn Renault erin om als eerste Spanjaard ooit de Grote Prijs van Spanje te winnen. 10 jaar later in 2016, wist Max Verstappen in Barcelona Formule 1-geschiedenis te schijven. in In zijn eerste Grand Prix voor Red Bull Racing pakte de Nederlander zijn allereerste overwinning in de Formule 1.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is 4,7 kilometer lang en kent 16 bochten. In de winter vorig jaar werd bocht 10 aangepast, hierdoor staat het baanrecord sinds vorig jaar op naam van Max Verstappen met een tijd van 1:18.149. Lewis Hamilton won de afgelopen 3 jaren de Grand Prix.

Voor de Ziggo video samenvatting van de races van de afgelopen jaren klik je HIER.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Alle getoonde tijden zijn Nederlandse tijden en deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Een ronde meerijden over het Circuit de Catalunya kan je hier: