F1: GP Sakhir 29-11-2020

Bahrein International Circuit, Sakhir, Bahrein

De Grand Prix van Sakhir vindt plaats op het Bahrein International Circuit. Voor het eerst zal de Formule 1 gebruik maken van het snelle en bijna oval-achtige Outer Track lay-out.

Het circuit in het woestijngebied van Sakhir ligt op 30 kilometer van de hoofdstad Manamah. Er zijn meerdere mogelijkheden om het circuit te rijden doormiddel van verschillende lay-outs. Sinds de eerste race in 2004 wordt er gebruik gemaakt van de Grand Prix lay-out, met een éénmalige uitstap naar de langere Endurance Circuit lay-out in 2010. Dit jaar staat het circuit in Bahrein twee weekenden achter elkaar op de kalender waarbij het eerste weekend gebruik wordt gemaakt van het traditionele Grand Prix-lay-out. Tijdens het tweede weekend zal het snelle en kortere Outer Track lay-out gebruikt worden.

Het circuit in Sakhir is ontworpen door Formule 1-circuit ontwerper Hermann Tilke. Omdat het circuit gelegen in de woestijn ligt, ligt er regelmatig een laagje zand op het circuit. Daarnaast wordt het circuit niet veel gebruikt, waardoor de coureurs in het begin moeten zoeken naar grip.

De Outer Track lay-out van Bahrein International Circuit is 3,5 kilometer lang heeft 8 flauwe bochten en 3 bijna haakse bochten wat een totaal van 11 bochten maakt. Omdat er in de Formule 1 nog niet eerder gebruik van de Outer Track is gemaakt is er nog geen rond record van deze baan. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze onder de 1 minuut zijn. Er zullen in totaal 87 ronden verreden worden tijdens de Grand Prix van Sakhir.

Photo Header: © Red Bull Content Pool.
Infographics Data:© Formula 1.com

Een (virtuele) ronde meerijden over de Outer Track lay-out van Bahrein International Circuit kan je hier zien: