F1: GP Portugal 25-10-2020

Autódromo Internacional do Algarve, Portimão

De Grand Prix van Portugal keert na een afwezigheid van ruim 20 jaar terug in de Formule 1. De vorige Portugese Grand Prix vond plaats in Estoril in 2016. Dit jaar zal de race plaats vinden in de Algarve.

Het Autódromo Internacional do Algarve staat ook wel bekend als circuit van Portimão. Het Portugese circuit werd in oktober van 2008 geopend.

Portimão heeft, net zoals Mugello, nog nooit een Formule 1 Grand Prix georganiseerd. De baan werd wel gebruikt tijdens de Formule 1-wintertests voorafgaand aan het seizoen 2009. Verschillende coureurs in de Formule 1 kennen het circuit nog wel vanuit de opstapklassen op weg naar de Formule 1 zoals in de Formule 3 of GP2.

Het circuit in Portimão is 4,7 kilometer lang en heeft 15 bochten. Het moderne circuit maakt gebruik van de hoogteverschillen van het landschap en is ontworpen door Ricardo Pina. Tijdens een ronde over het circuit is er eerst een lang recht stuk bij start/finish en duiken de coureurs eerst de heuvel af voordat ze de eerste bocht doorgaan. Het glooiende landschap met bochten en hairpin zorgen voor voldoende uitdaging. Deze gaan op weg naar de laatste bocht, genaamd Galp, deze rechtshandige doordraaier moeten de coureurs goed nemen om mogelijk een slipstream te kunnen pakken bij start/finish waardoor inhalen in de eerste bocht mogelijk wordt gemaakt.

Photo Header: © Formula 1.com.
Infographics Data:© Formula 1.com

Een (digitale) ronde meerijden over de Autódromo Internacional do Algarve kan je hier zien: